07:53 07.05.2020

Порошенко: Для порятунку економіки необхідно суттєво збільшити кількість тестувань на коронавірус

2 хв читати
Порошенко: Для порятунку економіки необхідно суттєво збільшити кількість тестувань на коронавірус

Співголова фракції "Європейська солідарність", п'ятий президент України Петро Порошенко закликає Верховну Раду України прийняти законопроект, яким передбачається збільшення тестування на коронавірус.

"Верховна Рада повинна законодавчо забезпечити масове тестування на коронавірус, інакше карантин буде не тільки неефективним, а й згубним для економіки, малого і середнього бізнесу", - заявив Порошенко під час засідання профільного комітету парламенту, яке відбулося в режимі відеозв'язку.

"Я говорив сьогодні з Віктором Ляшком, адже ви знаєте, що зараз дуже критична ситуація з тестами на коронавірус", - повідомив він.

Співголова фракції "Європейська солідарність" закликав підтримати на позачерговому засіданні Верховної Ради законопроект 3380.

"Законопроект, який нами був внесений до порядку денного позачергового засідання - про вдосконалення системи тестування. Прошу, щоб ми його розглянули і прийняли в першому читанні і в цілому. Я вже дав доручення, ми зв'язалися для того, щоб визначити, в яких саме областях вимагають встановлення автоматичних лабораторій. Знайдено дві автоматичні лабораторії, які не потребують високої кваліфікації лаборантів. Поки пропонується, щоб це були Чернівецька, або Тернопільська, або Івано-Франківська області. Ми готові повністю віддати це на розсуд головного санітарного лікаря або міністерства охорони здоров'я. Я також закликаю, щоб спільними зусиллями ми виконали рекомендацію ВООЗ. Є тільки три доведених рекомендації щодо подолання коронавірусу. Перша - це тести. Друга це тести. І третя це тести", - наголосив Порошенко.

Він також зазначив, що введений сьогодні карантин не вирішує основну проблему - захист здорових людей від заражених.

"Необхідно перейти на повне тестування і сьогодні ізолювати людей, які захворіли. І спокійно відновлювати економіку, відновлювати нормальне життя, відновлювати соціальну політику тим, хто зберіг здоров'я і хто захищений через наші ефективні спільні дії, а не тільки влади", - переконаний Порошенко.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти наростили інтенсивність атак майже по всій лінії фронту

Щоденні атаки росіян Харкова доводять їхню мету стерти з лиця землі друге за величиною місто в Україні, тому потрібна сучасна зброя

Зеленський: Україна очікує на Саміті миру присутності різних держав, націй і континентів, щоб кожен міг проявити своє лідерство в захисті спільних цінностей

Зеленський і Монтенегру обговорили підготовку Саміту миру та кроки щодо наближення завершення вторгнення РФ в Україну

Загинув місцевий житель с. Гаврилівка на Херсонщині внаслідок ворожого обстрілу

У Торецьку в результаті скинутих ворогом трьох авіабомб загинули двоє людей і троє дістали поранення - голова ОВА

Міноборони України не планує розсилати повістки через застосунок "Резерв+"

У Запоріжжі вирішили скасувати безкоштовний проїзд у міському електротранспорті

ВАКС обрав Смирнову запобіжний захід у вигляді застави 10 млн грн

"Укренерго" не встановила ліміти енергоспоживання на середу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА