07:22 05.02.2019

Українці зможуть перемогти популізм

2 хв читати
Українці зможуть перемогти популізм

Українські громадяни зроблять відповідальний вибір під час голосування за кандидатів на вищий державний пост і не поведуться на популізм, впевнений президент України Петро Порошенко.

"Я переконаний, що Україна ще продемонструє Європі відповідальний вибір, як українці вміють перемагати популізм", - сказав П.Порошенко в понеділок увечері в програмі "Свобода слова" в ефірі телеканалу ICTV.

За словами П.Порошенка, період проведення виборчих кампаній - це час, "коли цвіте популізм". Він зазначив, що наслідки популізму наочно продемонстровано в Венесуелі. "Чим займався Уго Чавес, а потім Мадуро? Перше, що він пообіцяв - він націоналізує нафто- і газовидобувні компанії і знизить ціну на газ у два рази. Це була обіцянка Мадуро і він націоналізував компанії. Як тільки він націоналізував - газ пропав. Як тільки сказали знизити ціну на нафту - пропав бензин. Як тільки вони зайнялися продуктами харчування - пропали продукти харчування. Це якийсь феномен Венесуели? Ні. Це феномен популізму", - констатував президент.

Глава держави зазначив, що небезпека популізму існує сьогодні не тільки в Україні, але й в Європі, однак він вірить в перемогу над популізмом в Україні, як це сталося в європейських країнах.

П.Порошенко висловив переконання, що ніякі популістські заклики, які "часто базуються на російській пропаганді і елементах російської гібридної війни, тому що саме звідти вони отримують і фінансування, і інформаційну підтримку", не вплинуть на вибір українського народу.

"Українці навчилися знімати "локшину" російської пропаганди з власних вух і більше ніколи не купляться", - зазначив президент.

П.Порошенко підкреслив, що "українці дуже відповідальні і їм точно не байдужа доля держави".

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА