З 1 травня на Подолі зміниться схема руху — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З 1 травня на Подолі зміниться схема руху

Казна та Політика
1798
Схема руху на Подолі з 1 травня кардинально зміниться. Влада міста вважає, що зміни на дорогах скоротять довжину пробок на набережній. Експерти заявляють, що нові знаки і світлофори допоможуть водіям, хоча ті насторожено ставляться до чергових змін.
«Облаштування лівого повороту з вул. Наберережно-Хрещатицької на вул. Хорива з одночасною забороною лівого повороту з вул. Наберережно-Хрещатицької на Спаську дозволить створити накопичувальну кишеню для транспорту, що виконує лівий поворот і розворот. Це призведе до збільшення пропускної здатності і скоротить довжину пробок по Набережно-Хрещатицькій і Набережному шосе вранці», — повідомляє фахівець департаменту транспорту КМДА Віктор Петрук.
Він вважає, що поява лівого повороту з Верхнього Валу на вул. Межигірську і з вул. Костянтинівської на вул. Хорива дозволить збільшити пропускну здатність перехрестя Верхнього Валу і Межигірської. Також має збільшитися пішохідний простір Контрактової площі.
«Зміна напрямку руху вул. Волоською і навколо кварталу вул. Іллінської, Братської та Борисоглібської розвантажить вул. Межигірську, що збільшить пропускну спроможність вуличної мережі Подолу. Крім того, це дозволить повністю перекрити рух на Контрактовій площі на відрізку від вул. Іллінської та вул. Сковороди. Пішохідного простору на Контрактовій стане більше, адже до неї приєднається комплекс Братського монастиря і Києво-Могилянської академії», — говорить Петрук.
Євген Петрощук, координатор проекту трансформації Контрактової площі повідомляє, що транспортну схему будуть тестувати до кінця літа.
«Якщо не буде зауважень, то ця схема буде постійною. Якщо ні — доведеться доопрацьовувати. До того ж це має створити додаткові паркомісця. Сподіваємося, що конфліктних місць стане менше», — говорить Петрощук. За його словами, для цього встановлять 9 нових світлофорів, 354 нові дорожні знаки і зроблять розмітку.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас