День фінансів: карантин зимових канікул, Facebook і Tesla "в обігу", економічні паспорти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів: карантин зимових канікул, Facebook і Tesla "в обігу", економічні паспорти

518
Середа, 9 грудня, дозволить вам ретельніше спланувати не тільки фінансові розтрати, а й загалом січень 2021:
Карантин зимових канікул. Кабінет міністрів готується ввести повний локдаун з 8 по 24 січня, щоб стримати поширення коронавірусу і сезонних грипу та ГРВІ. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль. За його словами, жорсткий карантин має тривати від 15 до 21 дня, щоб привести до розриву ланцюжка в поширенні коронавірусу.
Також в уряді вже підрахували економічні втрати від карантину вихідного дня.
НКЦПФР допустила до обігу акції Facebook і Tesla. Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) України допустила до обігу в Україні акції шести компаній – Facebook Inc., Tesla Inc., Netflix Inc., Microsoft Corporation, Visa Inc і Advanced Micro Devices, Inc. Цінні папери іноземного емітента допускаються до обігу на території України на фондових біржах і позабіржовому ринку.
Економічний паспорт громадянина. Колишній президент Грузії, чинний голова виконавчого комітету Національної ради реформ України, Міхеіл Саакашвілі заявив, що у нас може незабаром з’явитися “економічний паспорт українця”. Його зараз розробляють. Паспорт повинен сприяти додатковому створенню робочих місць і доходів українців. Впровадження такого паспорта дозволить отримувати гроші українцям від того, що видобуватимуться ресурси, сказав Саакашвілі.
$34 млрд під землею. За словами виконавчого директора Національної асоціації добувної промисловості України Оксани Оринчак, в 2019 році Україна недоотримала через компанії зі “сплячими” ліцензіями на видобуток майже 1,5 млрд доларів до бюджету країни. Зараз, у зв’язку з падінням цін на нафту, це 270 млн доларів. Уже розроблені п’ять кроків, щоб поповнити бюджет на $34 млрд завдяки надрам України.
Тариф “Укренерго” на передачу електроенергії знизиться. Національна комісія, що здійснює держрегулювання в сфері енергетики і комунальних послуг 9 грудня погодила зниження тарифу “Укренерго” на передачу електроенергії. За даними регулятора, зниження відбудеться з січня 2021 року. Як зазначається, тариф буде зменшено на 18,83 гривень за мегават на годину і становитиме 293,93 грн/МВт·год (без ПДВ).
Білоруси забирають депозити. З 1 січня по 1 жовтня білоруси закрили 303,4 тис. рахунків. Це 16,1% від кількості на початок 2020 року. Станом на 1 жовтня фізособи тримали в 23 банках суму, еквівалентну $6,9 млрд. З цієї суми 73,4% займали депозити в іноземній валюті та 26,6% – у білоруських рублях. Для порівняння: на 1 січня сума вкладів досягала $7,2 млрд.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас