День фінансів, 1 березня: початок монетизації та індексації пенсій, зниження норми обов'язкового продажу надходжень валюти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 1 березня: початок монетизації та індексації пенсій, зниження норми обов'язкового продажу надходжень валюти

537
П’ятниця, 1 березня: З першого дня весни українців зустрічають такі нововведення:
НБУ знизив норму обов’язкового продажу надходжень валюти. З 1 березня Національний банк України знизив вимоги обов’язкового продажу надходжень в іноземній валюті на користь юридичних осіб до 30% з 50%.
Почалася індексація пенсій. На 1 березня 2019 року пенсії будуть автоматично перераховані для 10,2 млн пенсіонерів. Як повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева, середній розмір підвищення складе 255 гривень. Однак, за його словами, не кожен пенсіонер отримає 255 гривень. Кошти розподілятимуться згідно з формулою з коефіцієнтами зарплати та страхового стажу.
Монетизація субсидій. З 1 березня в Україні розпочався процес монетизації субсидій. Відповідне рішення було ухвалено Кабінетом Міністрів 6 лютого 2019 року. Як повідомляв міністр соціальної політики Андрій Рева, готівкою будуть виплачувати субсидії тим домогосподарствам, яким призначена субсидія на поточний опалювальний сезон.
Ринок газу переходить на добове балансування. Сьогодні Україна перейшла на добове балансування. “Нафтогаз” зазначає, що це одна з ключових реформ в енергетиці. В онлайн-режимі тепер можна відстежувати кількість поданих номінацій, кількість споживачів газу в реєстрах.
Вартість проїзду за маршрутом «Чотири столиці» дешевшає. З 2 березня у складі поїзда “чотири столиці” з’являться два плацкартні вагони, що дозволить пасажирам заощадити на подорожах з Києва до міст Європи.Тарифи на перевезення пасажирів встановлює кожна з держав по своїй території..
А за межами України:
Білорусь не проти спільної валюти з Росією. Як заявив білоруський президент Олександр Лукашенко, Білорусь не проти створення загальної валюти з Російською Федерацією, але це має бути ані російський, ані білоруський рубль. Він вважає, що не важливо, де буде знаходитися емісійний центр.
У Венесуелі вперше за 16 років відкрилися обмінники. Центробанк Венесуели вперше відкрив для венесуельців пункти обміни валюти за офіційним курсом. Нагадаємо, що з 2003 по 2018 рік обмін валюти для громадян країни був обмежений. За обмін валюти венесуельцям загрожувало покарання за відповідною статтею Кримінального кодексу. Ці заходи, ухвалені в період правління Уго Чавеса, були покликані запобігти витоку капіталів з країни.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас