08:27 22.05.2019

Лідер лейбористів відмовився підтримувати нові пропозиції Мей щодо Brexit

3 хв читати
Лідер лейбористів відмовився підтримувати нові пропозиції Мей щодо Brexit

Лейбористська партія не може підтримати новий законопроект щодо Brexit, запропонований прем'єр-міністром Великої Британії Терезою Мей, заявив у вівторок лідер Лейбористської партії Джеремі Корбін, передає телеканал Sky News.

"Ми не можемо підтримати цю угоду, так як це за своєю суттю перефразування того, що ми обговорювали раніше", - сказав Дж.Корбін.

Британський консервативний уряд протягом шести тижнів вів переговори з лейбористами в пошуку компромісу щодо Brexit, проте дискусії виявилися безрезультатними.

Радикальний прихильник Brexit консерватор Джейкоб Ріс-Могг заявив, що пропозиції Мей щодо Brexit стали гіршими, ніж раніше.

"Останні пропозиції прем'єр-міністра стали гіршими, ніж раніше, через них ми будемо сильно прив'язані до ЄС. Настав час вийти з ЄС на умовах СОТ", - написав Ріс-Могг у Twitter.

Колишній глава британського МЗС Борис Джонсон, який вважається потенційним претендентом на пост прем'єра, оголосив у Twitter, що не голосуватиме за запропонований Мей законопроект, тому що він суперечить програмі консерваторів. Джонсон нагадав, що він з небажанням, але все ж підтримав угоду Мей на попередньому, третьому голосуванні в парламенті.

"Ми можемо і повинні діяти краще, і реалізувати те, за що голосували люди", - зазначив він.

Британські міністри підтримали пропозицію Мей щодо Brexit.

Глава Мінфіну Великої Британії Філіп Хеммонд написав у Twitter, що "Великій Британії потрібна угода, схожа на компроміс, така, з якою всі зможуть жити далі". Хеммонд назвав пропозицію прем'єра сміливою і закликав членів палати громад підтримати її.

Міністр міжнародної торгівлі Ліам Фокс заявив, що "ті, хто проголосує проти законопроекту, проголосують проти самої реалізації Brexit".

Водночас, деякі колишні члени британського кабміну висловилися щодо пропозиції Мей критично. Так, колишньому міністру з Brexit Домініку Раабе не сподобалось, що пропозиції Т.Мей включали в себе голосування в парламенті з питання другого референдуму і митного союзу з ЄС.

"Я не можу підтримати законопроект, який призведе до другого референдуму або до митного союзу. Будь-який з цих варіантів скоріше зірве Brexit, ніж реалізує його", - написав Рааб у Twitter.

Першому міністру Шотландії і лідера Шотландської національної партії Ніколі Стерджену, навпаки, не сподобалася можливість виходу Великої Британії з митного союзу з ЄС після Brexit і те, що Мей не дала чіткої обіцянки стосовно другого референдуму.

"Прем'єр-міністр просить депутатів проголосувати за законопроект, який виводить нас з ЄС, у випадку з Шотландією, проти нашої волі, виводить з єдиного ринку і, можливо, з митного союзу", - написала Стерджен у Twitter.

Вона запевнила, що Шотландська національна партія, представлена в палаті громад 35-ма депутатами, не підтримуватиме угоду Мей.

У вівторок Мей представила новий варіант законопроекту щодо Brexit, за яким повинен проголосувати британський парламент. Зокрема, Мей запропонувала депутатам провести голосування щодо повторного референдуму з Brexit, пообіцяла їм голосування за аспектами майбутніх відносин з ЄС і запевнила, що уряд шукатиме альтернативу розкритикованому "страхувальному плану з ірландського кордону".

Джейкоб Ріс-Могг очолює дослідницьку групу European Research Group (ERG), до якої, за даними ЗМІ, входять близько 60 членів Консервативної партії. Члени цієї дослідницької групи, стверджують ЗМІ, є прихильниками радикального Brexit.

Щоб забезпечити проходження угоди Т.Мей необхідно близько 318 голосів з 650-місцевої палати громад. До палати громад входять 313 членів Консервативної партії і 246 членів Лейбористської партії.

Велика Британія повинна була покинути ЄС 29 березня 2019 року, проте після трьох невдалих голосувань за угодою щодо Brexit у британському парламенті, терміни перенесли на 31 жовтня. Четверте голосування в парламенті заплановане на червень.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон розпустив парламент Франції

Порошенко відреагував на провокацію проти Девіда Кемерона: спланована операція російських спецслужб, щоб підірвати підтримку України

Зеленський: Важливо, щоб лідери з великим політичним впливом допомагали залучати до Саміту миру інших лідерів, які все ще балансують між Україною та Росією

Київ пропонує європейські варіанти змін до розподілу повноважень між державною та місцевою владами - заступник мера

Більшість українців продовжує довіряти Зеленському як чинному президенту - КМІС

Глобальний саміт миру може мати продовження в парламентському вимірі - Стефанчук

Половина опитаних українців вважають, що Зеленський не виконав більшість передвиборчих обіцянок, половина з них звинувачує в цьому його оточення - КМІС

Участь Китаю в Глобальному саміті миру могла б зробити практичний внесок у досягнення справедливого й довготривалого миру в Україні - МЗС

Верхня палата парламенту Швейцарії відхилила план допомоги Україні на CHF5 млрд через "боргове гальмо"

Порошенко: Верховна Рада несе відповідальність за якість кадрової політики, досить мовчки натискати кнопки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА