07:32 10.07.2018

Бойовики в понеділок здійснили 23 обстріли позицій ЗС України, один військовослужбовець поранений

2 хв читати
Бойовики в понеділок здійснили 23 обстріли позицій ЗС України, один військовослужбовець поранений

За минулу добу бойовики продовжили порушувати встановлений з 1 липня режим припинення вогню на Донбасі на час збору врожаю (так зване "хлібне перемир'я"), зробивши 23 обстріли позицій Збройних сил України, один військовослужбовець поранений, повідомляє прес-центр штабу Операції об'єднаних сил (ООС).

"Противник 23 рази відкривав вогонь по наших позиціях", - йдеться у зведенні, опублікованому на сторінці прес-центру ООС в Фейсбук у вівторок уранці.

За минулу добу на луганському напрямку було тихо.

На попаснянському та світлодарському напрямках бойовики проявляли незначну активність. Вогонь по позиціях ЗС України відкривався поблизу населених пунктів Новозванівка, Світлодарськ та Новолуганське. Там НВФ застосовували автоматичні гранатомети і великокаліберні кулемети. Втрат особового складу Об'єднаних сил не було.

На донецькому напрямку бойовики з озброєння БМП, гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї 7 разів відкривали вогонь по позиціях ООС. Під обстрілом перебували захисники Авдіївки, Невельського, Новотроїцького, Пісків і Опитного. На цьому напрямку втрат серед ЗСУ немає.

Найбільше ворожих обстрілів зафіксовано на маріупольському напрямку, де бойовики 12 разів прицільно відкривали вогонь з озброєння БМП, гранатометів і стрілецької зброї. Вогневого впливу піддалися позиції ООС у Водяного, Лебединського та Широкиного. На цьому напрямку один військовослужбовець ЗСУ отримав поранення.

"Протягом поточної доби бойовики російських окупаційних військ 6 разів порушили режим припинення вогню. З гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї на попаснянському та маріупольському напрямках противник обстрілював позиції наших захисників біля Оріхового, Водяного, Широкиного і Лебединського. За поточну добу втрат серед українських військових немає", - сказано в повідомленні.

За уточненими даними української розвідки бойовики втратили одного солдата.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА