12:15 22.10.2018

Серед українців прибічників незалежності або входження до РФ Криму в рази менше, ніж прибічників його приналежності Україні

2 хв читати
Серед українців прибічників незалежності або входження до РФ Криму в рази менше, ніж прибічників його приналежності Україні

 Понад дві третини українців вважають, що Крим має входити до складу України, кожен восьмий - що півострів має бути незалежним державним утворенням і менше 5% - що має входити до складу Російської Федерації, свідчать результати опитування, проведеного фондом "Демократичні ініціативи" ім.Ілька Кучеріва та соціологічної служби Центру Разумкова.

Згідно з оприлюдненими в понеділок в Києві результатами опитування, 12,5% опитаних вважають, що Крим має бути незалежним державним утворенням, 4,4% - що має входити до складу Росії і 68,9% - що має входити до складу України, а 14,2% не змогли дати відповідь на запитання.

На запитання, чи підтримують респонденти утворення в деокупованому та повернутому до складу України Криму кримськотатарській національній автономії та повернути, 18% відповіли, що безумовно підтримують, 32% - скоріше підтримують, 16,7% - швидше не підтримують, 11,6% - взагалі не підтримують , а 21,7% було складно відповісти.

Також 9,8% опитаних відповіли, що готові підтримати відновлення фінансових дотацій Криму з держбюджету в разі його повернення до складу України, 24,6% - радше готові, 14,2% - радше ні, 34,1% - не готові, а 17,3% не змогли відповісти.

У свою чергу, 6,3% готові фінансово підтримати ті чи інші програми реінтеграції Криму в разі його повернення до України, 16% - радше готові, 33,2% - радше не готові, 29,5% - категорично не готові, а 15% не визначилися з відповіддю.

Опитування проводилося з 16 до 22 серпня 2018 року в усіх регіонах України за винятком Криму і окупованих територій Донбасу. Опитано 2019 респондентів. Теоретична похибка вибірки становить 2,3%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

Санкції країн G7 і ЄС проти РФ і КНДР за постачання зброї були скоординованими

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

Соцопитування: лише 29% опитаних українців довіряють Раді, громадяни хочуть, щоб парламент більше опікувався питаннями оборони та безпеки

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

США розраховують визначитися з наступником Столтенберга до саміту НАТО

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

Стефанчук: Згідно з Конституцією Зеленський буде президентом до вступу на посаду новообраного президента

Рада ЄС оголосила пріоритети Євросоюзу у сфері безпеки й оборони, серед головних цілей – підтримка України

Стефанішина обговорила зі Столтенбергом очікування і підготовку до майбутнього саміту НАТО у Вашингтоні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА