ua en ru

ВАКС підтвердив внесення застави за Дубневича

ВАКС підтвердив внесення застави за Дубневича Фото: Ярослав Дубневич (РБК-Україна)

Суддя спростувала інформацію від сторони захисту про нібито незаконне затримання депутата

В ВАКС підтвердили внесення застави за народного депутата Ярослава Дубневича в розмірі 100 млн гривень. Про це в коментарі РБК-Україна повідомила суддя-спікер Апеляційної палати Вищого Антикорупційного суду Інна Калугіна.

Проте в ВАКС пояснили, що на момент ухвалення рішення суд мав тільки інформацію про внесення 50 млн гривень.

"На момент перегляду рішення слідчого судді ВАКС Апеляційною палатою вже були внесені 50 млн грн застави за рішенням слідчого судді. Надалі було внесено ще 50 млн, але під час перегляду рішення слідчого судді ВАКС Апеляційною палатою сторона захисту про це суд не повідомляла. Крім того, Дубневич заявляв, що його родина не має достатньо коштів, щоб сплатити заставу в повному обсязі. Тобто на момент прийняття рішення інформації про те, що ці кошти внесені, суд не мав", - повідомила суддя-спікер.

У той же час, суддя спростувала інформацію від сторони захисту про нібито незаконне затримання депутата.

"Він заарештований за рішенням суду на сьогодні. Зараз внесено 100 млн гривень застави. Відповідно, 10 зайвих мільйонів підлягає поверненню. Це ухвалою суду повинно повертатися", - додала Калугіна.

Нагадаємо, 7 листопада Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду відхилила апеляційну скаргу адвоката нардепа Дубневича і заарештувала його до 31 грудня. Також суд змінив суму застави з 100 до 90 млн гривень.

31 жовтня Верховна рада зняла депутатську недоторканність з Дубневича. В залі парламенту йому оголосили про підозру.