07:44 22.12.2020

Депутати Київради мають розглянути питання про збільшення з січня 2021 доплат столичним медикам

2 хв читати
Депутати Київради мають розглянути питання про збільшення з січня 2021 доплат столичним медикам

У вівторок, на позачерговому засіданні, скликаному мером Києва Віталієм Кличком депутати Київської міської ради повинні розглянути питання про збільшення з січня 2021 року доплат столичним медикам, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

"Парламент прийняв минулого тижня Державний бюджет України. Але сфера охорони здоров'я не отримала належної фінансової підтримки. Така ситуація - неприпустима. І в столиці ми такого допустити не можемо. Тому я дав доручення департаменту охорони здоров'я та фінансів КМДА опрацювати всі можливості і подати пропозиції до проекту бюджету столиці на наступний рік. - щоб збільшити витрати на фінансову допомогу медикам комунальних лікарень Києва, - сказав мер столиці. - Мова йде про щомісячні надбавки до зарплати, які тепер, за реформою, медикам виплачує держава. Я запропонував, щоб з січня наступного року щомісяця, додатково до своєї зарплати, лікарі отримували - 5000 гривень, медсестри - 4000, молодший медперсонал - 2000 гривень", - наголосив Кличко.

Він зазначив, що якщо ці зміни щодо посилення соціального захисту медиків будуть внесені в програму "Здоров'я киян", - у наступному році таку фінансову допомогу отримуватимуть 30 000 медичних працівників столиці.

"І це питання ми повинні розглянути і прийняти вже завтра - на позачерговому засіданні Київради, яке я скликав на 22 грудня. Ми зобов'язані підтримувати наших медиків, які в найскладніших умовах рятують здоров'я і життя киян! ... Переконаний, депутати Київради проголосують за рішення про підтримку лікарів, медсестер і молодшого медичного персоналу. Без зайвого політиканства і маніпуляцій", - підсумував Кличко.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ планує обмежити Р2Р перекази на час війни 30-ма операціями до 100 тис. грн на місяць

Потрібно більше зусиль і рішучості світових лідерів, щоб російський терор нарешті програв - Зеленський

Рада має намір заборонити під час війни розголошення окремих відомостей із судових рішень

Кількість ворожих атак на фронті зросла до 79, окупанти авіаударами зрівнюють із землею Вовчанськ

Кількість жертв російського ракетного удару по Одесі 29 квітня збільшилася до восьми - у лікарні померла чотирирічна дівчинка

Визначених Укренерго лімітів вистачить Києву 24 травня в середньому на 76% потреб, діятимуть графіки відключень

Рада має намір дозволити банкам розкривати банківську таємницю на запити Мін'юсту і нотаріусів

Активні бойові зіткнення в районах Кліщіївки й Андріївки тривають - ОСУВ "Хортиця"

Прем'єр Греції підтвердив свою участь у Саміті миру

Рада має намір дати можливість засудженим працювати на підставі цивільно-правових договорів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА