12:02 21.10.2019

За Гладковського внесли заставу

2 хв читати
За Гладковського внесли заставу

За президента корпорації "Богдан", екс-заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Олега Гладковського, який перебуває під арештом, внесли заставу у розмірі 10 млн грн, повідомляє у понеділок "5 канал" з посиланням на адвоката заарештованого Руслана Волинця.

За словами адвоката, кошти перерахували близькі підозрюваного. Як наслідок, екс-заступник секретаря РНБО може вийти із СІЗО вже у понеділок.

Як повідомлялося, 17 жовтня Гладковського затримали в аеропорту "Бориспіль" детективи Національного антикорупційного бюро (НАБУ).

18 жовтня Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) повідомила, що Гладковському повідомлено про підозру в зловживанні службовим становищем та декларуванні недостовірних відомостей.

Так, детективи НАБУ повідомили про підозру колишньому посадовцю у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 та ст. 366-1 Кримінального кодексу України.

Встановлено, що Гладковський використовував надану йому владу та службове становище всупереч інтересам служби для отримання неправомірної вигоди ПАТ "Автомобільна компанія "Богдан Моторс", в якій він є кінцевим власником. Він забезпечив включення до державного оборонного замовлення та подальшу закупівлю за рахунок державного бюджету вантажних автомобілів підвищеної прохідності МАЗ 6317 (Богдан 6317) за завищеними цінами у дочірнього підприємства "Автоскладальний завод №2", який входить до складу ПАТ "Автомобільна компанія "Богдан Моторс".

У результаті державі було завдано збитків на суму понад 10,62 млн грн.

Крім того, встановлено, що колишній чиновник не задекларував доходи дружини, отримані нею від здачі в оренду елітної нерухомості у центрі столиці, - $54 тис. (за 2016 рік), $63 тис. (за 2017 рік) і $47,5 тис. (за 2018 рік).

Пізніше адвокат Гладковського повідомив, що подав до суду через незаконне затримання його підзахисного детективами НАБУ. Про це йдеться в скарзі, поданій адвокатом затриманого до Шевченківського районного суду.

Також захисник Гладковського заявив, що його підзахисний системно співпрацював зі слідством і не давав підстав для застосування цієї норми. Він з'являвся на допити, надавав необхідну слідчим інформацію, а також після звільнення з держслужби понад десять разів виїжджав за кордон і повертався в Україну.

19 жовтня Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід Олегу Гладковському у вигляді тримання під вартою до 15 грудня 2019 року з правом внесення застави у 10 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА