Вчені з MIT створили універсальний додаток для Інтернету речей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені з MIT створили універсальний додаток для Інтернету речей

Технології&Авто
1570
Концепції “розумного” будинку та Інтернету речей набирають все більшу популярність, тому багато почали замислюватися над розробкою єдиного інтерфейсу для управліннями всією електронікою.
На сьогоднішній день практично кожний “розумий” пристрій має свій додаток, і якщо нічого не зміниться, то нам доведеться регулярно перемикатися між десятками таких програм, щоб керувати гаджетами навколо нас. Група дослідників з Массачусетського технологічного інституту вважає, що їх додаток Reality Editor може стати універсальним пультом управління для Інтернету речей.
Reality Editor являє собою додаток доповненої реальності, в якому вам потрібно просто направити камеру вашого смартфона або планшета на потрібний пристрій. Після цього на екрані відобразиться графічний інтерфейс управління цим приладом або системою. Наприклад, ви можете навести камеру на свій автомобіль, щоб налаштувати опалення або відкрити вікна.
За задумом розробників, додаток зможе навіть створювати зв’язки між різними приладами, що дозволить зробити декілька дій на основі якоїсь однієї події. Наприклад, ви можете націлитися на термостат, щоб встановити потрібну температуру, а потім перевести камеру смартфона на телевізор, щоб включилася ваша улюблена телепередача. При цьому все це відбувається в одному додатку – вам потрібно лише направляти камеру смартфона з одного пристрою на інший.
На даний момент додаток знаходиться ще на ранній стадії розробки, але власники iOS-пристроїв вже можуть випробувати його. На даний момент для синхронізації з приладами використовуються QR-коди, тому так просто управляти всім будинком ще не вийде.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас