16:18 12.06.2019

Українські піхотинці зміцнилися на позиціях у Мар'їнці - ООС

2 хв читати
Українські піхотинці зміцнилися на позиціях у Мар'їнці - ООС

Військовослужбовці 24-ї окремої механізованої бригади ім. Короля Данила закріпилися на нових позиціях у Мар'їнці Донецької області, тепер до окупованих Олександрівки та Донецька лише кількасот метрів.

"Близько місяця тому воїни окремої механізованої бригади ім. Короля Данила обладнали низку спостережних постів на околицях Мар'їнки. Відтак українські піхотинці щоденно здійснювали інженерне дообладнання позицій, їх укріплення та розбудову. Зараз, на напрямку в бік окупованого смт Олександрівка, силами піхотинців зведено повноцінні опорні пункти підрозділів", - повідомляє прес-центр ООС у соцмережі Facebook у середу.

У повідомленні наголошується, що завдяки зміцненню позицій підрозділи ООС контролюють певну ділянку відповідальності фактично впритул до Донецька.

"Відстань між позиціями сил ООС і російськими окупаційними військами на цьому напрямку становить лише кілька сотень метрів", - поінформували в прес-центрі ООС.

"Можна сказати про надійніше облаштування позицій, оскільки позиції не нові, вони як спостережні пости існували понад місяць тому. Це просто облаштування інженерних укріплень, вони стали більш надійними та захищеними, й це вже повноцінний опорний пункт для підрозділу", - пояснили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-центрі ООС у середу.

На уточнювальне запитання, чи були в останні дні просування українських військовослужбовців до нових позицій, у штабі ООС відповіли заперечно.

У прес-центрі зазначили, що наразі відстань між позиціями на підконтрольній і непідконтрольній території становить близько 200-300 метрів.

Як розповів прес-офіцер 24-ї окремої механізованої бригади ім. Короля Данила Назар Ільницький в ефірі радіостанції української армії "Армія FM", розвідники бригади зайшли до так званої "сірої зони" для того, щоб поліпшити своє тактичне положення - відсунути саму лінію зіткнення в глибину від місцевого населення.

"Цей план розробляло не місяць тому командування бригади та найвище командування... Спланували, розробили все до деталей і виконали", - пояснив Ільницький.

Він пояснив, що таке положення гарантує більшу безпеку для населення - воно розташовуватиметься набагато далі від лінії зіткнення.

"Це, насамперед, безпека людей. Це також покращує і наше становище, оскільки краща територія, кращі позиції, і звідси краще спостерігати за ворогом і контролювати його дії. А ще кожна, навіть маленька перемога мотивує бійців, мотивує їхній дух. Вони розуміють, що їхня робота не просто так, не стоїть на місці, а потроху повертають наші землі", - сказав Ільницький.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість боїв на всій лінії фронту зросла до 73, найбільше зіткнень відбулося на покровському напрямку

Армія РФ від початку доби завдала ударів КАБами по Харкову і п'яти населених пунктах області

У Києві лімітів споживання е/е може вистачити тільки для забезпечення 76% потреб

"Укренерго" в неділю, 2 червня, введе ліміти енергоспоживання в усіх регіонах України

Зеленський провів першу в дипломатичній історії України зустріч із президентом держави Тимор-Лешті

Зеленський обговорив із членами Палати представників США посилення української ППО додатковими системами та ракетами

Олена Зеленська разом з естонською делегацією відвідали прийомну родину, для якої побудували дім

Війська РФ за день здійснили п'ять артобстрілів і три удари БПЛА по Нікопольському району, пошкоджено підприємство і ЛЕП

У Харкові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожого ракетного удару в ніч на 31 травня - Терехов

Сили оборони тримають під контролем 70% Вовчанська, у місті тривають бої - ОСУВ "Хортиця"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА