Найбільший агротрейдер світу відкриває залізничний бізнес в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільший агротрейдер світу відкриває залізничний бізнес в Україні

Фондовий ринок
1338
Один з найбільших у світі агротрейдерів, компанія Louis Dreyfus купить в Україні 1 тисячу вагонів-зерновозів за надані ЄБРР в кредит 35 мільйонів доларів.
Про це з посиланням на представництво Європейського банку реконструкції та розвитку в Україні повідомляє ЦТС.
Як зазначили в міжнародній фінансовій організації, наша країна стає все більш значущим ринком поставок зерна в світовому масштабі, а новий спільний проект ЄБРР і Louis Dreyfus повинен посилити цей тренд.
“Кошти будуть використані на закупівлю до 1 тис. залізничних вагонів-зерновозів, що значно полегшить логістичну діяльність компанії в сфері обробки зерна”, – йдеться в повідомленні.
Також компанія зможе диверсифікувати наявні у неї засоби перевезення зерна з сільськогосподарських районів України в її порти.
Крім того, нові залізничні вагони зменшать обсяг зерна, що перевозиться вантажним автотранспортом, і завдяки цьому допоможуть зменшити річний обсяг викидів CO2 на 8510 тонн, зазначили в ЄБРР.
Нагадаємо, що з 2012 року Louis Dreyfus і ТОВ “Бруклін-Київ” спільно реалізують проект будівництва нового зерноперевантажувального комплексу в Одеському морському порту річною потужністю 4,5 млн тонн. Загальна вартість проекту – 100 млн дол.
У листопаді 2018 року голова наглядової ради Louis Dreyfus Holding B.V. Маргарита Луї-Дрейфус відвідала Україну. В ході візиту глава компанії заявила, що трейдер планує істотно збільшити інвестиції в нашу країну в найближчі роки.
У вересні 2018 року Louis Dreyfus і ТОВ “Бруклін-Київ” розпочали спільну експлуатацію першої партії нових вагонів-зерновозів.
Louis Dreyfus Company (штаб-квартира – Амстердам, Нідерланди) спеціалізується на торгівлі сільськогосподарською продукцією, добривами. Контролює близько 10% світового обсягу торгівлі сировинними товарами. Входить до четвірки найбільших агротрейдерів світу – т. зв. ABCD (ADM, Bunge, Cargill, Louis Dreyfus). Компанія в 2018 році збільшила чистий прибуток у порівнянні з 2017 роком на 12% – до 355 млн доларів.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас