12:14 17.12.2020

Рішення Кабміну про введення локдауну 8-24 січня підтримують 56% українців - опитування

2 хв читати
Рішення Кабміну про введення локдауну 8-24 січня підтримують 56% українців - опитування

Рішення Кабінету Міністрів України про введення жорсткого карантину в період з 8 до 24 січня 2020 року підтримують 56% українців. Про це свідчать дані опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг".

"56% підтримують рішення уряду ввести жорсткий карантин з 8 січня, 41% - проти цього. 52% вважають, що поширення коронавірусу у результаті локдауну зменшиться, 45% - мають протилежну думку", - зазначено у звіті за підсумками дослідження, оприлюдненому в четвер.

При цьому 65% опитаних підтримують заборону мітингів і демонстрацій у період локадуну, проти заборони висловилися 35% респондентів.

Крім того, більше ніж 70% опитаних підтримують закриття в рамках жорсткого карантину спортзалів, кінотеатрів, ресторанів і кафе (25% проти цього). За закриття шкіл виступають 54% (43% проти), дитсадків - 48% (47% проти).

Менше підтримують закриття продовольчих ринків (31% - за, 67% - проти), міжміського громадського транспорту (23% - за, 75% - проти) і громадського транспорту (18% - за, 80% - проти).

Зазначається, що 45% респондентів переконані в зменшенні даними офіційної статистики масштабів поширення коронавірусу в країні. 31% навпаки вважають, що ця інформація є перебільшеною, і лише 15% переконані, що вона об'єктивна. Порівнянні з березнем кількість тих, хто вважає статистику щодо короновірусу перебільшеною, зросла втричі (з 11 до 31%). При цьому вважає статистику перебільшеною частіше молодь, а також ті, хто не стежать за новинами про коронавірус.

Заходи, вжиті владою у боротьбі з коронавірусом, 49% опитаних вважають оптимальними, 29% - занадто м'якими, і тільки 9% - надмірно жорсткими.

Діяльністю президента України Володимира Зеленського у боротьбі з епідемією коронавірусу задоволені 36% респондентів, не задоволені - 60%. Діяльність Міністерства охорони здоров'я в боротьбі з епідемією задовільною вважають 29%, незадоволені - 67%. Роботою Міністерства внутрішніх справ задоволені 28%, незадоволені - 61%, не змогли оцінити - 12%. Найбільше серед органів центральної влади опитані незадоволені роботою Кабінету Міністрів (71%) і Верховної Ради (77%).

Опитування проводилося в період з 12 до 14 грудня 2020 року серед населення України віком від 18 років і старше у всіх областях, окрім тимчасово окупованих територій Криму і Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю й типом поселення. Вибіркова сукупність: 2500 респондентів. Метод опитування: CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою ймовірністю 0,95: не більше ніж 2,0%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Миргородському районі одна людина постраждала після ракетної атаки РФ

У Харкові з-під завалів витягли ще одного постраждалого, їхня загальна кількість сягнула семи

Авіаційна служба Малаві втратила контакт із літаком, на якому летів віцепрезидент країни та особи, котрі його супроводжували

МВС спростувало повідомлення про винагороду за допомогу у виявленні осіб, які ухиляються від мобілізації

У Запорізькій області внаслідок атаки КАБами постраждали троє місцевих жителів

Харківська міська рада та Фонд Фостера проводять міжнародний архітектурний конкурс модернізації типового панельного житла

Російський літак підозрюють у порушенні повітряного простору Фінляндії - Міноборони

На харківському напрямку штурмова активність ворога впала, на куп'янському напрямку ситуація більш складна - Волошин

Графіки погодинних відключень е/е у вівторок діятимуть із 14:00 до 19:00 - "Укренерго"

Кількість постраждалих у Харкові зросла до шести осіб, під завалами будинку на місці удару можуть бути люди

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА