RU
 

Саміт голів урядів ГУАМ пройде в Україні

Корреспондент.net,  27 листопада 2019, 12:11
0
147
Саміт голів урядів ГУАМ пройде в Україні
Фото: Пресс-служба Верховной Рады
12 грудня в Україні відбудеться саміт глав урядів країн-членів ГУАМ

В Україні відбудеться саміт прем'єр-міністрів країн ГУАМ. Зустріч запланована на 12 грудня.

 
В Україні на 12 грудня заплановане проведення саміту прем'єр-міністрів країн ГУАМ (Організації за демократію та економічний розвиток). Про це заявив заступник глави МЗС України Василь Боднар, повідомляє прес-служба Верховної Ради в середу, 27 листопада.
 
"Ми сподіваємося, що цей захід буде досить насиченим і ефективним. В його рамках плануються окремі зустрічі керівників митних органів, які повинні узгодити кілька ключових документів, необхідних для належного функціонування транспортного коридору між нашими країнами. Адже митниця - це один із ключів до вирішення тих проблем, з якими ми сьогодні стикаємося на кордоні", - сказав він.
 
 
27 листопада в ВРУ відкрилася дванадцята сесія Парламентської асамблеї країн ГУАМ - Грузії, України, Азербайджану і Молдови.
 
Голова Верховної ради Дмитро Разумков під час відкриття сесії відзначив: "Україна прагне до розширення співпраці у сфері торгівлі, галузей економіки, науки, транспорту, енергетики, телекомунікацій та на багатьох інших напрямках".
 
"Ми могли б створити більш вигідні умови для співпраці наших держав, для залучення інвестицій, обміну досвідом", - додав він.
 
Під час засідання було підписано договір про співпрацю між ПА ГУАМ і Балтійською асамблеєю.
 
Під час засідання учасники 12-ї сесії ПА ГУАМ розглянуть такі питання: "Національні пріоритети та активізація співпраці між країнами-членами ОДЕР-ГУАМ в умовах нових глобальних викликів у регіоні. Створення центру кібербезпеки в рамках ГУАМ"; "Економічні орієнтири та перспективи розвитку торговельно-економічного співробітництва та реалізації проектів у сфері енергетики та інфраструктури"; "Розвиток регіонального міжпарламентського співробітництва і ролі ПА ГУАМ. Співпраця в рамках міжнародних організацій".
 
Нагадаємо, Верховна Рада України ратифікувала Статут ГУАМ у 2008 році. Пізніше в Києві відкрили секретаріат ГУАМ.
 
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: УкраинаГУАМсаммитпремьер-министрправительство
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі