18:58 05.04.2020

Кількість жертв коронавірусу в Молдові зросла до 15; загальна кількість заражених - 864

2 хв читати
Кількість жертв коронавірусу в Молдові зросла до 15; загальна кількість заражених - 864

За останню добу в Молдові зареєстровано 112 нових випадків зараження коронавірусом нового типу, загальна кількість інфікованих досягла 864 людини, повідомив у неділю ввечері президент Молдові Ігор Додон після щоденного засідання "кризового осередку".

"За минулу добу оброблено 349 тестів. З них 112 дали позитивний результат. Серед нових випадків 8 ввезені серед громадян Молдови, які повернулися з-за кордону. У 104 випадках мало місце зараження всередині країни. Таким чином, кількість інфікованих громадян в нашій країні становить 864 людини. На жаль, ще три смерті зареєстровані за останню добу. Загальна кількість померлих становить 15 осіб", - зазначив Додон.

Він повідомив, що серед інфікованих 293 людини - в Кишиневі, 132 - в районі Штефан-Воде, 126 - в місті Сорока, 47 - в Придністровському регіоні.

Президент підкреслив, що кількість інфікованих зростає.

"Це означає, що ми готуємося до четвертого сценарію, який передбачає більше однієї тисячі інфікованих осіб. Цей сценарій передбачає, що ми задіємо для лікування коронавірусом ще кілька лікарень, а також залучимо до процесу лікування всіх медичних працівників", - заявив Додон.

За його словами, серед 864 інфікованих осіб 240 - медичні працівники.

"Це велика кількість медпрацівників. Тести проведені для 842 медичних працівників, із них у 240 підтвердився діагноз коронавірус. Ми готуємося до того, що будемо проводити тести у всіх медичних працівників. Для цього у нас є необхідна кількість тестів, незабаром надійде ще велика партія тестів , яку ми замовили в Китаї", - сказав президент.

Як уже повідомляв "Інтерфакс", у зв'язку з пандемією коронавірусу в Молдові введено режим надзвичайного стану, який діє з 17 березня до 15 травня, чотири населених пункти заблоковані поліцією в зв'язку з оголошеним там повним карантином.

У Молдові заборонено збиратися на вулицях групами більше трьох осіб, якщо тільки вони не члени однієї сім'ї. До контролю над дотриманням режиму надзвичайного стану залучені карабінери, поліцейські, а також особовий склад Національної армії. Громадський транспорт в містах Молдови на період надзвичайного стану є безкоштовним, але в автобусах і тролейбусах заборонено перевозити стоячих пасажирів. За тим, щоб транспорт не був перевантажений, стежать поліцейські, які чергують на кожній зупинці.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог загруз у вуличних боях за Вовчанськ, найжорсткіші бої - на покровському та курахівському напрямках - Сирський

Окупанти знову завдали удару по Харкову і Дергачах, є постраждалий - обладміністрація

МОН України затвердило скорочені освітні програми українознавчого компонента для школярів за кордоном

Кількість загиблих у Харкові зросла до семи - ДСНС

Спецслужби РФ мають намір активізувати диверсійну діяльність проти країн НАТО - ISW

Окупанти завдали ударів по цивільній залізничній інфраструктурі Харківщини, поранені шестеро залізничників

Звільнені від відбування покарання перші ув'язнені, які підуть на фронт

Зеленський про атаку на Харків: Російські терористи користуються браком ППО і можливостей знищувати пускові установки РФ поблизу кордонів

Кількість загиблих у Харкові зросла до шести - обладміністрація

Прикордонники не беруть до уваги застосунок "Резерв+" під час перетину кордону

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА