В Україні створюють Боргове агентство — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні створюють Боргове агентство

Казна та Політика
1512
Уряд на засіданні в середу, 12 лютого, прийняв рішення про створення Боргового агентства, повідомив прем’єр Олексій Гончарук у своєму Telegram-каналі. Створення такого агентства було передбачено поправками до Бюджетного кодексу, який Рада ухвалила ще в листопаді минулого року.
“Уряд створив Боргове агентство, щоб наша країна не мала проблем з погашенням раніше взятих запозичень… Створення Боргового агентства – необхідна умова виконання плану дій уряду щодо зниження витрат платників податків на обслуговування боргів … Така модель успішно працює, наприклад, в Австрії, Бельгії, Нідерландах, Німеччині, Швеції”, – зазначив прем’єр в повідомленні.
Це нове агентство буде окремим центральним органом виконавчої влади. На думку влади, воно зможе більш комплексно і ефективно використовувати інструменти по управлінню держборгом. Очікується також, що створення Боргового агентства дозволить уникнути криз ліквідності та платоспроможності на початку бюджетних періодів.
Нагадаємо, ще на початку січня в Міністерстві фінансів заявили, що в 2020 році в Україні з’явиться Офіс фінансового контролю, Боргове агентство і Бюро фінансових розслідувань.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас