ua en ru

Внаслідок обстрілів на Донбасі поранено українського військового

Внаслідок обстрілів на Донбасі поранено українського військового Фото: поранений в АТО (facebook.com-ato.news)

Бойовики вели вогонь із гранатометів, мінометів та кулеметів, заборонених мінськими угодами

У зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі станом на 18:00 у середу, 18 квітня, зафіксовано 20 обстрілів з боку бойовиків. Внаслідок обстрілів один український військовослужбовець дістав поранення, передає прес-центру штабу АТО у Facebook.

"У першу половину доби режим повного припинення вогню бойовиками російсько-окупаційних військ не дотримувався. Зокрема на Донецькому напрямку із заборонених мінськими угодами 120 та 82 мм мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї обстріляні захисники Шахти "Бутівка". 82 мм міномети, гранатомети, великокаліберні кулемети та снайперську зброю агресор застосував поблизу Пісків", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що із гранатометів противник відкривав вогонь у бік позицій сил АТО у Водяному, Талаківці, Богданівці та Авдіївці.

#АТОподії #АТОречник #Donbas #spokesperson #statement Зведення Прес-центру штабу АТО станом на 18.00 18 квітня 2018...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 18 квітня 2018 р.

"Крім цього, з озброєння БМП агресор обстріляв наші укріплення під Богданівкою, з великокаліберних кулеметів - укріпленні поблизу Невельського і Талаківки, зі стрілецької зброї - пункти в районі Лебединського, Мар’їнки, Верхньоторецького та Авдіївки, а неподалік Гнутового вівся снайперський вогонь", - зазначили у штабі.

Що стосується Луганського напрямку, бойовики застосували великокаліберні кулемети по українських позиціях під Новолуганським, а снайперську зброю - поблизу Майорська та Новгородського.

"Унаслідок ворожого вогню один український військовослужбовець зазнав поранення. Його доправлено до лікувального закладу та надано кваліфіковану медичну допомогу", - повідомляє штаб.

Нагадаємо, у зоні проведення АТО на Донбасі за минулу добу, 17 квітня 2018 року, загинув один український військовослужбовець, ще троє отримали поранення.