13:13 15.05.2018

Партія "Наш край" ініціює відставку Супрун через зростання захворюваності на кір в Україні

2 хв читати
Партія "Наш край" ініціює відставку Супрун через зростання захворюваності на кір в Україні

Партія "Наш край" вимагає від уряду відправити у відставку в.о. міністра охорони здоров'я Уляну Супрун за провалену вакцинацію і зростання рівня захворюваності на кір в Україні, заявив співголова партії Олександр Мазурчак.

"З початку року на кір захворіли 13 тис. 883 українців - понад 5,6 тис. дорослих і 8,2 тис. дітей. Це втричі більше, ніж за весь 2017 р. Шестеро дітей і двоє дорослих померли. МОЗ постійно звітує про збільшення кількості щеплених українців, а хворих на кір стає все більше. Уряд повинен негайно вжити протиепідемічних заходів для запобігання подальшого поширення кору в країні і, через нездатність зупинити епідемію, відправити у відставку Супрун", - цитує О. Мазурчака прес-служба "Нашого краю" у вівторок.

Політик нагадав, що ще в минулому році "Наш край" попереджав про недостатню кількість вакцини і її повільної доставки в Україну.

"Протягом 2017 року на кір захворіли 4782 людини. Але Міністерство охорони здоров'я практично нічого не зробив для виправлення ситуації і повністю провалив кампанію з вакцинації українців", - зазначив О.Мазурчак.

Він додав, що кількість хворих на кір збільшується перед початком літніх канікул, що загрожує поширенням хвороби саме серед дітей, які відпочиватимуть у дитячих таборах.

У партії нагадали, що за оперативними даними Центру громадського здоров'я від початку року на кір захворіли 13 883 українців - 5603 дорослих та 8280 дітей. За цей час від ускладнень померло 8 осіб: 6 дітей і 2 дорослих.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський: Важливо, щоб лідери з великим політичним впливом допомагали залучати до Саміту миру інших лідерів, які все ще балансують між Україною та Росією

Київ пропонує європейські варіанти змін до розподілу повноважень між державною та місцевою владами - заступник мера

Більшість українців продовжує довіряти Зеленському як чинному президенту - КМІС

Глобальний саміт миру може мати продовження в парламентському вимірі - Стефанчук

Половина опитаних українців вважають, що Зеленський не виконав більшість передвиборчих обіцянок, половина з них звинувачує в цьому його оточення - КМІС

Участь Китаю в Глобальному саміті миру могла б зробити практичний внесок у досягнення справедливого й довготривалого миру в Україні - МЗС

Верхня палата парламенту Швейцарії відхилила план допомоги Україні на CHF5 млрд через "боргове гальмо"

Порошенко: Верховна Рада несе відповідальність за якість кадрової політики, досить мовчки натискати кнопки

Майже половина українців бачить погіршення в ситуації з демократією та економікою в країні за п'ять років каденції Зеленського - КМІС

Угорщина може позбутися права вето під час голосування в Євросоюзі - DW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА