22:16 11.02.2021

Байден сподівається, що справа про імпічмент Трампу змінить ставлення республіканців до екс-президента

2 хв читати
Байден сподівається, що справа про імпічмент Трампу змінить ставлення республіканців до екс-президента

Президент США Джо Байден у четвер висловив надію, що аргументи демократів-менеджерів імпічменту екс-президента Дональда Трампа вплинуть на тих республіканців, хто досі виступав проти процесу над Трампом.

"Моя надія на те, що у деяких може помінятися думка", - цитують західні ЗМІ слова Байдена, сказані журналістам у Білому домі.

Водночас президент повторив, що не дивиться наживо слухання в Сенаті у справі про імпічмент.

"Я сконцентрований на моїй роботі ... на обіцянках, які я давав", - сказав Байден.

"І ми всі знаємо, що ми повинні продовжувати з цим", - додав президент щодо процесу імпічменту.

У січні більшість членів Палати представників США схвалила резолюцію про оголошення імпічменту Трампу, після чого це питання перейшло на розгляд Сенату - верхньої палати Конгресу.

Тим часом, шансів на те, що Сенат у лютому підтримає рішення палати представників оголосити Трампу імпічмент, невисокі, оскільки для цього потрібна згода двох третин сенаторів.

Процес у Сенаті почався майже через п'ять тижнів після штурму Капітолію 6 січня.

Тоді прихильники Трампа прорвалися в будівлю Конгресу у Вашингтоні, в результаті заворушень мінімум п'ятеро людей загинули. Конгресмени в Капітолії тоді займалися затвердженням результатів голосування колегії вибірників, згідно з якими переможцем президентських виборів став Джо Байден. Засідання Конгресу було перервано, частину конгресменів евакуйовано. Коли в Капітолії вдалося відновити порядок, Палата представників і Сенат США затвердили перемогу Байдена.

Перед штурмом Капітолію Трамп звернувся до демонстрантів, які зібралися у Вашингтоні. Він тоді знову заявив, що не визнає поразки на виборах: на його думку, Байден переміг лише завдяки масштабним махінаціям на виборчих дільницях у низці штатів. Також він закликав прихильників не припиняти боротьбу і донести до конгресменів своє обурення. Пізніше демократи в конгресі інтерпретували ці висловлювання як підбурювання до штурму Капітолію. Трамп, зі свого боку, безпосередньо не закликав демонстрантів до насильства, а коли почалися заворушення - просив їх розійтися по домівках. Однак і така поведінка не влаштувала політичних опонентів колишнього президента, які заявили, що той недостатньо рішуче засудив дії учасників заворушень і не вжив достатніх заходів для відновлення контролю над ситуацією в районі Капітолію.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині внаслідок ворожих обстрілів постраждали 2 мирні мешканки - Синєгубов

Сили оборони не дають просунутися окупантам на півночі Харківської області, проте РФ може почати наступ на Золочівському напрямку

На Харківщині лісовими пожежами охоплено понад 3,9 тис. га - ДСНС

У Миколаївській області рятувальники ліквідували пожежу площею 1500 кв. м, що виникла внаслідок падіння уламків БпЛА - ДСНС

Зеленський про ініціативу Китаю та Бразилії провести свою конференцію зі встановлення миру в Україні за участю Росії: Ніхто не має права розповідати нам, як має закінчитися ця війна

Деякі союзники обмежують використання F-16 для ударів по території РФ, що ускладнить Україні проведення військових операцій - ISW

За підтримки Китаєм Росії війна буде довшою - Зеленський

У Миколаївській області вночі збито 11 "шахедів", через падіння уламків горіли склади промпідприємства

Війська РФ протягом доби завдали понад 380 ударів по Запорізькій області

Силами ППО вночі знищено 24 із 25 "шахедів", які атакували Україну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА