21:04 20.11.2018

Трьох учасників акції власників авто на єврономерах у центрі Києва доправили в поліцію для бесіди

2 хв читати
Трьох учасників акції власників авто на єврономерах у центрі Києва доправили в поліцію для бесіди

Правоохоронці доправили в управління поліції трьох учасників акції власників автомобілів з європейською реєстрацією (так звані євробляхи), що відбувалася у вівторок у центрі Києва.

"Коли окремі учасники намагалися перекривати рух біля Верховної Ради України, працівники поліції проводили заходи щодо його розблокування. Трьох осіб доставили в управління поліції для надання пояснень і проведення профілактичних бесід", - наводить слова начальника Головного управління Національної поліції в Києві Андрія Крищенка відділ комунікації столичної поліції.

Правоохоронці спостерігали за публічною безпекою в місцях збору мітингувальників, щоб не допустити провокацій і конфліктних ситуацій. У свою чергу співробітники поліції діалогу проводили профілактичні та роз'яснювальні бесіди з протестувальниками та наголошували їм на відповідальності в разі порушення правопорядку.

Як повідомлялося, у вівторок водії автомобілів з європейською реєстрацією (так звані євробляхи) перекривали рух вулицею Грушевського в Києві.

Громадська організація "Авто Євро Сила" анонсувала на 20 листопада проведення акцій громадянської непокори в кожній області України. "Усі акції громадянської непокори будуть безстроковими і триватимуть до моменту отримання результатів у питанні скасування законопроектів №8487 та №8488, які були ухвалені без урахування вимог громадськості, зокрема - про скасування коефіцієнта віку в розрахунку вартості акцизу", - повідомили в організації.

Протестувальники-власники автомобілів з європейською реєстрацією перекривали дороги у більшості областей України.

Як повідомив інтернет-видання "Українська правда" прес-секретар Нацполіції Ярослав Тракало, в акціях власників автомобілів з єврореєстрацією беруть участь у 20 регіонах країни близько 5 тисяч людей. Акції протесту відбуваються без значних порушень, станом на вечір правоохоронці відкрили два кримінальні провадження.

"На жаль, не обійшлося без інцидентів. Наприклад у Рівненській області водій наїхав на ногу начальнику управління патрульної поліції області", - розповів Я.Тракало. Водія доправили у відділок, після встановлення особи його опитали та відпустили. За словами поліцейського, відкрито кримінальне провадження за ст. 345 КК (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба в розмові з Блінкеном привітав дозвіл США на удари по РФ: Своєчасний крок у правильному напряму

Офіс ТЧХУ відновив роботу в Краматорську

Кількість бойових зіткнень на фронті зросла до 70, на покровському напрямку тривають 11 боїв

Зеленський подякував Королю Швеції за особливу допомогу в межах Міжнародної коаліції за повернення українських дітей

У Міноборони підтримують створення Військової поліції

Кількість бойових зіткнень на фронті зросла до 62, найнапруженіша ситуація на покровському напрямку

Французька спецслужба повідомила про затримання та арешт підозрюваного в підготовці теракту на Олімпіаді

Зеленський обговорив із прем'єром Швеції розвиток оборонного співробітництва, Саміт миру та євроінтеграцію

Через обстріл у Дробишевому загинула одна людина, троє поранені - Донецька ОВА

Зеленський пропонує розпочати підготовку українських льотчиків для шведських Gripen уже зараз

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА