Медики створюють розумну пов'язку для діагностики та лікування хвороб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медики створюють розумну пов'язку для діагностики та лікування хвороб

Світ
410
Китайські дослідники розробляють розумну пов’язку, що забезпечує більш ефективне лікування. Вона здатна не тільки сигналізувати про наявність бактеріальної інфекції в організмі, але і самостійно вводити пацієнту ліки в оптимальних дозах.
Часто лікарі призначають пацієнтам антибіотики в якості запобіжного заходу до повного одужання. Однак іноді це призводить до того, що у інфекції виробляється імунітет до певних антибіотиків, і лікування може затягнутися. За словами китайських вчених, їхня розробка вирішує цю проблему.
Медики створюють розумну пов'язку для діагностики та лікування хвороб
За наявності у людини бактеріальної інфекції пов’язка здатна змінювати свій колір, вказуючи на стійкість хвороби до ліків, що вводяться. Крім того, вона може вводити в організм антибіотик тільки в разі потреби, запобігаючи передозуванню і виробленню імунітету у вірусу.
Медики створюють розумну пов'язку для діагностики та лікування хвороб
Пов’язка змінює свій колір від зеленого до жовтого і червоного в залежності від наявності в організмі інфекцій.
Пов’язка вже тестувалася на мишах. На основі отриманих даних було розроблено матеріал, здатний виявляти бактерії на ранах. У разі використання пов’язки з чутливими до ліків бактеріями вона змінювала свій колір із зеленого на жовтий. Якщо ж засіб не діяв – вона червоніла.
Поки що розробка потребує додаткового вивчення і тестування.
За матеріалами:
4pda
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас