08:39 19.03.2020

Закон про підтримку платників податків може призвести до катастрофічних наслідків для місцевих бюджетів

2 хв читати
Закон про підтримку платників податків може призвести до катастрофічних наслідків для місцевих бюджетів

Закон про підтримку платників податків під час карантину призведе до значних недонадходжень і катастрофічних наслідків для місцевих бюджетів, вважає бізнесмен, голова громадської ради при Дніпровській міськраді Геннадій Корбан.

"Позбавляючи міста земельних зборів і зборів на нерухомість влада не просто перетягує на себе Конституційні повноваження місцевого самоврядування, а формує величезну дірку в місцевих бюджетах. Ці надходження гарантують своєчасну зарплату (захищені статті) вчителям, медикам, соціальним працівникам, комунальникам, працівникам транспорту і ЖКГ", - написав Корбан в соцмережі Фейсбук.

"На відміну від уряду нових облич, який провалив центральний бюджет, міста зуміли зманеврувати в цій ситуації і утриматися. Сьогодні все тримається на містах. Саме ці надходження дають можливість містам сьогодні боротися з епідемією коронавірусу", - додав він.

Основними платниками земельного податку та орендної плати за землю є промислові підприємства, підприємства енергетики, фабрики, Укрзалізниця, а платниками податку на нерухомість є фізичні особи, які володіють нерухомістю понад 85 кв. метрів житлової площі, зазначив Корбан.

"Скажіть, де тут населення, велика частина якого проживає в радянському житловому фонді, а, відповідно і так, не платить податок на нерухомість. Іншими словами, від податку на нерухомість звільнили тих, хто має по дві-три-п'ять і більше квартир. Приватні будинки й угіддя", - прокоментував Корбан.

Крім зазначених заходів, закон скасовує сплату ЄСВ для самозайнятих осіб.

"ЄСВ є головним джерелом наповнення Пенсійного фонду країни. Тобто однією рукою Зеленський обіцяє додати тисячу гривень пенсіонерам, а іншою рукою, очевидно, не усвідомлюючи цього, обвалює Пенсійний фонд країни, з якого йому потрібно буде платити пенсії", - написав бізнесмен.

На думку Корбана, більш ефективними заходами було б замість податку на нерухомість скасувати єдиний податок для підприємців першої та другої групи, а замість скасування ЄСВ знизити акцизи на підакцизні групи товарів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЄБА просить надати бізнесу можливість самому відбирати критично важливих співробітників

Титанова "Велта" відчуває гостру нестачу кадрів аж до зупинки виробництва - СЕО

Актуалізація вимог "єОселі" збільшить попит на якісне житло і стимулюватиме економіку країни - думка

Обмеження е/е в Україні в середу розпочнуться з 19:00 замість 20:00 - обленерго

УЗ підвищила вартість комплектів білизни в плацкартних і купейних вагонах у 1,6 раза, у вагонах СВ - удвічі

ФДМ готується до приватизації одного з Дунайських портів

"Укренерго" скасувало обмеження споживачів з 07:00 до 20:00 середи в усіх областях

Україна влітку планує виставити на перші аукціони оренду 109 тис. га агроземель

SENSAR Development має намір побудувати в Ужгороді 5-зірковий готель і житловий комплекс

Ощадбанк придбав облігації нового випуску "Нової пошти" на 650 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА