08:27 07.11.2020

Суд за позовом адміністрації КЗРК до гірників-протестувальників продовжиться 18 листопада

2 хв читати
Суд за позовом адміністрації КЗРК до гірників-протестувальників продовжиться 18 листопада

Судове засідання у Жовтневому районному суді Кривого Рогу за цивільним позовом адміністрації Криворізького залізорудного комбінату (КЗРК, Дніпропетровська обл.) до працівників підприємства, які брали участь у протестах, продовжиться 18 листопада.

"Судове засідання, судилище за позовом адміністрації КЗРК до протестувальників 4-х шахт комбінату, продовжиться 18 листопада. Сьогодні в суд підтримати гірників КЗРК прийшли близько 60 осіб - членів їх сімей, колег, місцевих жителів, які підтримували хлопців на мітингах", - повідомив лідер Незалежної профспілки гірників України (НПГУ) Михайло Волинець на сторінці в Facebook у п'ятницю.

При цьому він зазначив, що, зокрема, підтримати працівників КЗРК приїхали гірники з шахти "Інгульська" уранового рудника (ДП "СхідГЗК"), з якими через суди їх адміністрація намагалася воювати в грудні 2017 року. Тоді керівництво шахти "Інгульська" подало в суд на 94 шахтарів, які проводили страйк з вимогами підвищення зарплати.

"Зрозуміло, що з самого початку це було згубна, дискредитаційна для керівництва справа, тому що гірники, які видобувають уранову руду, скористалися своїм законним правом на протест. Суд ухвалив залишити без розгляду позовну заяву держпідприємства "Східний гірничо-збагачувальний комбінат" до 94 працівників. Важливий, показовий кейс, який адміністрації КЗРК було б непогано врахувати", - констатував Волинець.

Як повідомлялося, 3 вересня гірники шахти "Жовтнева" КЗРК залишилися під землею в рамках протесту, пізніше до них приєдналися працівники інших шахт підприємства. Адміністрація КЗРК з 1 вересня підвищила тарифні ставки і посадові оклади на 10-25%, з 1 жовтня працівникам підвищено зарплату ще на 10%. У результаті з 414 протестувальників чотирьох шахт лише 21 людина залишалася на ранок 15 жовтня в шахті "Жовтнева". 15 жовтня ввечері було підписано угоду між адміністрацією та представниками трудового колективу. Гірники припинили страйк і вийшли на поверхню.

КЗРК 28 вересня звернувся в Жовтневий райсуд Кривого Рогу з позовом до 10 відповідачів - фізичних осіб, які є працівниками підприємства, треті особи - профспілкові організації підприємства, про визнання незаконним страйку, організованого відповідачами в підземних умовах шахт підприємства і розпочатого 3 вересня без оголошення і висунення офіційних вимог адміністрації.

Судове засідання було призначене на 16 жовтня, але потім перенесено на 6 листопада.

Комбінат спеціалізується на підземному видобутку залізної руди.

Шахти "Жовтнева", "Батьківщина", "Гвардійська" і "Терновська" входять до складу ПАТ "КЗРК".

Компанії Starmill Limited належить 99,88% акцій комбінату.

КЗРК володіють група "Метінвест" і група "Приват". Операційне управління підприємством здійснює група "Приват".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський обговорив із членами Палати представників США посилення української ППО додатковими системами та ракетами

Олена Зеленська разом з естонською делегацією відвідали прийомну родину, для якої побудували дім

Війська РФ за день здійснили п'ять артобстрілів і три удари БПЛА по Нікопольському району, пошкоджено підприємство і ЛЕП

У Харкові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожого ракетного удару в ніч на 31 травня - Терехов

Сили оборони тримають під контролем 70% Вовчанська, у місті тривають бої - ОСУВ "Хортиця"

Окупанти нарощують темпи атак на сіверському та курахівському напрямках - Генштаб ЗСУ

Унаслідок ДТП на харківській окружній дві людини загинули, одну госпіталізовано у важкому стані - поліція

Кількість жертв ворожого ракетного удару по Харкову, завданого 31 травня, зросла до дев’яти - прокуратура

Україна зацікавлена в розвитку відносин з Асоціацією держав Південно-Східної Азії - зустріч Зеленського з президентом Індонезії

ДніпроГЕС у критичному стані, над відновленням руху працюють відповідні служби - голова ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА