10:23 02.07.2018

Нафта різко дешевшає через заяви Трампа, Brent $78,15

2 хв читати
Нафта різко дешевшає через заяви Трампа, Brent $78,15

Нафта в понеділок різко дешевшає після значного зростання за підсумками минулого тижня, в результаті якого зростання ціни від початку року сягнуло близько 20%.

Учасники ринку занепокоєні заявами президента США Дональда Трампа та реакцією на них Ірану.

Котирування вересневих ф'ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:05 за к. ч. знизилося на $1,08 (1,36%) - до $78,15 за барель. За підсумками попередньої сесії серпнева Brent, торги якої завершилися в п'ятницю, піднялася на $1,59 (2%), до $79,44 за барель, а вересневий контракт додав $1,62 (2,1%) і сягнув $79,23 за барель.

WTI з постачанням у серпні на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) уранці в понеділок подешевшала на $0,90 (1,21%) - до $73,21 за барель. Минулої п'ятниці вартість WTI зросла на $0,70 (1%), до $74,15 за барель, оновивши максимум із листопада 2014 року.

Як підрахували в WSJ Market Data Group, за тиждень WTI подорожчала на 8%, у червні - на 11%, за II квартал - на 14%, а в I півріччі - на 23%. Найближчий контракт на Brent зріс у ціні на 5,2% за п'ять сесій, на 2,4% за місяць і приблизно на 13% за квартал, а від початку року по 29 червня включно додав 18,8%.

Президент США в суботу повідомив, що король Саудівської Аравії Салман ібн Абдул-Азіз Ас-Сауд погодився на пропозицію щодо збільшення видобутку нафти "в межах 2 млн барелів".

Пізніше Білий дім переформулював повідомлення, уточнивши, що Саудівська Аравія "має резерв видобутку у 2 млн барелів на день, який може бути використаний у разі потреби для стабілізації ринку".

Водночас Іран закликав країни ОПЕК утримуватися від односторонніх дій і пригрозив розривом угоди.

"Будь-яке підвищення видобутку (нафти - ІФ) якоюсь країною-членом понад норми, встановлені рішенням ОПЕК, означатиме розрив угоди", - йдеться в листі, написаному міністром нафти Ірану Біжаном Зангане на ім'я президента ОПЕК.

Також Д.Трамп заявив в інтерв'ю телеканалу Fox News, що світовими цінами на нафту маніпулює ОПЕК.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Інформація про загиблого в Руській Лозовій не підтвердилася

Унаслідок обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено промислове підприємство й інфраструктурний об'єкт

У результаті операції ГУР у Криму уражено чотири ворожі катери "Тунець", із них два знищено - ГУР МО

Унаслідок ворожого обстрілу Руської Лозової загинув мирний житель - ОВА

Суд заарештував одеського ексвійськкома Борисова з альтернативою застави в 140 млн грн - ДБР

Кількість бойових зіткнень на фронті зросла до 69, найактивнішим залишається покровський напрямок - Генштаб ЗСУ

Столтенберг: роль НАТО в координації допомоги й багаторічна фінпідтримка направлять сигнал Москві, що союзники не залишать Україну

Литва приєдналася до коаліції з ППО

"Ліси України" готові без посередників повністю забезпечити деревиною будівництво фортифікацій - гендиректор

Церемонія прощання з генеральним директором агентства "Інтерфакс-Україна" Олександром Мартиненком відбудеться в п'ятницю об 11.00 на Байковому кладовищі, з Софійської площі буде організовано виїзд автобусами

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА