20:45 13.01.2021

Хорватія оновила правила в'їзду в країну в зв'язку з поширенням нового штаму коронавірусу

2 хв читати
Хорватія оновила правила в'їзду в країну в зв'язку з поширенням нового штаму коронавірусу

Штаб цивільного захисту Хорватії оновив рішення про тимчасову заборону і обмеження перетину кордону. Починаючи з 14 січня і до 31 січня, вводяться спеціальні епідеміологічні заходи для осіб, що прибувають з країн, в яких поширюється новий штам коронавірусу, повідомляє посольство України в Хорватії.

"Тому особи, зокрема і громадяни України, які прибувають у Хорватію з країн, де поширено новий штам коронавірусу, при в'їзді в Хорватію повинні пред'явити негативний результат ПЛР-тесту (дійсний 48 годин), а також їм буде призначена 14-денна самоізоляція. Її можна зменшити до 7 днів за умови здачі додаткового ПЛР-тесту за власний рахунок на території Хорватії (після 7 днів самоізоляції) і якщо тест буде негативним", - зазначається в повідомленні в соцмережі Facebook.

Громадяни України, які в'їжджають до Хорватії з невідкладних особистих причин (похорон, лікування), мають право в'їхати в Хорватію без негативного результату ПЛР-тесту за умови, що покинуть територію країни протягом 12 годин з моменту в'їзду.

Громадяни України, які мають намір в'їхати в Хорватію з метою здійснення волонтерської діяльності на територіях, що постраждали від землетрусу, мають право в'їзду без негативного результату ПЛР-тесту при наявності попереднього дозволу Штабу цивільного захисту Хорватії.

Інші умови в'їзду громадян України до Хорватії у період дії обмежувальних заходів залишаються без змін.

Громадяни України, які постійно проживають в Україні, мають право в'їжджати до Хорватії у виняткових випадках. В'їзд дозволено медичним співробітникам, дослідникам у сфері охорони здоров'я, працівникам з догляду за людьми похилого віку, прикордонникам, співробітникам транспортної галузі, дипломатам, співробітникам міжнародних організацій, військовим, співробітникам поліції, працівникам гуманітарної сфери і особам цивільного захисту при виконанні службових обов'язків. Також в'їзд дозволений особам, які подорожують транзитом, і подорожуючим з метою навчання, у невідкладних особистих, сімейних і ділових інтересах, а також морякам.

Громадяни України не мають права на в'їзд до Хорватії з туристичною метою.

Заборона не поширюється на громадян України, які мають дійсний дозвіл на проживання в країнах Європейського Союзу, за умови пред'явлення при в'їзді в Хорватію негативного результату ПЛР-тесту, або з обов'язковим проходженням самоізоляції і складанням відповідного ПЛР-тесту в Хорватії.

При наявності підстави для в'їзду в Хорватію необхідно зареєструвати свій намір на сайті Міністерства внутрішніх справ Хорватії та роздрукувати реєстраційний номер заявки - таке підтвердження прискорить перетин кордону, проте не є дозволом на в'їзд від МВС Хорватії.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рада має намір заборонити під час війни розголошення окремих відомостей із судових рішень

Кількість ворожих атак на фронті зросла до 79, окупанти авіаударами зрівнюють із землею Вовчанськ

Кількість жертв російського ракетного удару по Одесі 29 квітня збільшилася до восьми - у лікарні померла чотирирічна дівчинка

Визначених Укренерго лімітів вистачить Києву 24 травня в середньому на 76% потреб, діятимуть графіки відключень

Рада має намір дозволити банкам розкривати банківську таємницю на запити Мін'юсту і нотаріусів

Активні бойові зіткнення в районах Кліщіївки й Андріївки тривають - ОСУВ "Хортиця"

Прем'єр Греції підтвердив свою участь у Саміті миру

Рада має намір дати можливість засудженим працювати на підставі цивільно-правових договорів

Прем'єр-міністр Норвегії підтвердив участь країни в Саміті миру

Рада має намір розвантажити Київський міський окружний адміністративний суд від накопичених судових справ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА