RU
 

Україна святкує 27-й День незалежності

Корреспондент.net,  24 серпня 2018, 09:42
0
465
Україна святкує 27-й День незалежності
Фото: politeka.net
Україна святкує День незалежності

Цього дня 27 років тому Верховна Рада проголосила Акт незалежності України. З того часу країна розвивається в статусі незалежної держави.

 
У п'ятницю, 24 серпня, в Україні відзначається День незалежності. Це свято відзначається щорічно на честь прийняття Верховною Радою УРСР в 1991 році Акту проголошення незалежності України - політико-правового документа, який оголошував новий статус Української держави.
 
У 1991 році після серпневого путчу в Москві, виходячи з тієї небезпеки, яка нависла над Україною і продовжуючи тисячолітню традицію державотворення, позачергова сесія Верховної Ради республіки проголосила незалежність України та створення самостійної держави - України.
 
 
Це означало, що Українська держава має свою неподільну і недоторканну територію, на якій діють винятково Конституція і закони України. Вона сама здійснює захист й охорону своєї державності, гарантує всім своїм громадянам права і свободи, сама розпоряджається своїми природними багатствами, самостійно веде свою економіку, має свою валютно-фінансову систему і грошову одиницю, проводить міжнародну політику і встановлює рівноправні відносини із сусідами, розвиває науку, освіту, культуру.
 
У кінці 1991 року Україна з усіх формальних точок зору перетворилася на незалежну державу, яку в цьому статусі в досить короткий термін визнало світове співтовариство. Повну державну незалежність Україна отримала після проведення загальнонаціонального референдуму 1 грудня 1991 року, коли за її незалежність проголосували 90,32% громадян.
 
Схваливши на всеукраїнському референдумі Акт проголошення незалежності України, народ надав цим документом реальну силу і поклав початок новому етапу розвитку історії держави.
 
 
Нагадаємо, сьогодні в Києві з нагоди свята пройдуть масові гуляння.
 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
За матеріалами: Укринформ
ТЕГИ: УкраинаДень Независимости
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі