07:31 26.02.2020

Олена Зеленська і австрійський посол обговорили співпрацю в розвитку безбар'єрного середовища

2 хв читати
Олена Зеленська і австрійський посол обговорили співпрацю в розвитку безбар'єрного середовища

Олена Зеленська і посол Австрії в Україні Гернот Пфандлер домовилися про налагодження співпраці в рамках міжнародного "Партнерства Біарріц", повідомив сайт Офісу президента.

"Олена Зеленська ініціювала приєднання України до "Партнерства заради миру Біарріц", заснованого країнами Групи семи для утвердження гендерної рівності, в грудні минулого року, під час відкриття третього Українського жіночого конгресу", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що серед зобов'язань, які бере на себе Україна як учасниця "Партнерства", крім протидії насильству та розширення можливостей жінок, є створення інклюзивного та безбар'єрного простору, універсального і дружнього до сімей з дітьми та маломобільних груп населення.

Як повідомили в прес-службі, в процесі підготовки плану дій зі створення повноцінного середовища до дружини президента звернулися представники міністерства розвитку громад і територій України з проханням посприяти в налагодженні обміну досвідом між Австрією і Україною.

Під час зустрічі з першою леді посол Австрії в Україні Пфандлер зазначив, що в його країні за останні роки проведена колосальна робота зі створення повноцінного середовища. Дипломат підкреслив, що оскільки Австрія є федеративною державою, то багато рішень залежать перш за все від місцевої влади.

"Особливо корисним буде досвід міста Відня, який має в цьому напрямку багаторічну експертизу. І це також може стати доречним поштовхом до розширення багаторічного співробітництва Відня і України", - зазначив Пфандлер.

Сторони домовилися, що українські експерти налагодять контакти з відповідними австрійськими установами. У планах - запрошення австрійських фахівців в Україні, а також візит української делегації до Відня.

Найближчим часом Зеленська також планує зустрітися з послом Федеративної Республіки Німеччина в Україні Анкою Фельдгузен, оскільки Німеччина - ще одна країна-лідер, досвід якої буде корисним для України в створенні безбар'єрного середовища.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА