ua en ru

На Донбасі бойовики випустили понад 50 мін, двоє українських військових дістали поранення

На Донбасі бойовики випустили понад 50 мін, двоє українських військових дістали поранення Ілюстративне фото (mil.gov.ua)

Бойовики обстріляли позиції ЗСУ із мінометів калібру 120 мм та 82 мм і протитанкового ракетного комплексу

На Донбасі, 17 березня збройні формування Російської Федерації 10 разів порушили режим припинення вогню. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-центр штабу ООС.

Зазаначається, що бойовики обстріляли позиції ЗСУ із заборонених мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм та 82 мм, з протитанкового ракетного комплексу, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" було зафіксовано 6 обстрілів:

  • двічі поблизу Павлополя - з 82-мм мінометів бойовики випустили 5 мін, з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;
  • неподалік населеного пункту Березове - зі станкового протитанкового гранатомета, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;
  • поблизу Старогнатівки - з мінометів калібру 120 мм випустили 18 мін;
  • неподалік Широкиного - з 82-мм мінометів - 5 мін;
  • поруч із Славним - з автоматичного станкового гранатомета та великокаліберних кулеметів.

Чотири обстріли було зафіксовано у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ":

  • двічі в районі населеного пункту Новолуганське - з 82-мм мінометів - 5 мін, а також з протитанкового ракетного комплексу;
  • поруч з Оріховим - з мінометів калібру 82 мм бойовики випустили 5 мін;
  • неподалік Новотошківського - з 82-мм мінометів випустили 15 мін.

Окрім цього, бойовики двічі обстріляли ділянки розведення №3 Богданівка-Петрівське з автоматичного станкового гранатомета та стрілецької зброї.

"Українські захисники вогонь у відповідь не відкривали, дотримуючись режиму тиші. Вчора, 17 березня, внаслідок ворожих обстрілів два військовослужбовці Об'єднаних сил отримали поранення", - зазначили у штабі.

З початку цієї доби російські окупаційні війська один раз зі станкового протитанкового гранатомета обстріляли позиції сил ООС поблизу Мар'їнки.

Нагадаємо, на Донбасі 16 березня в результаті обстрілу з боку збройних формувань Російської Федерації поранений один український військовий. Всього бойовики сім разів порушили режим припинення вогню.

Крім того, 16 березня проросійські бойовики влаштували провокацію на Донбасі з участю одягненого у військовий бушлат громадянина Російської Федерації.