17:14 29.03.2019

Гендиректор "1+1 медіа" має намір судитися з Порошенком через тиск на ЗМІ

2 хв читати
Гендиректор "1+1 медіа" має намір судитися з Порошенком через тиск на ЗМІ

Генеральний директор медіахолдингу "1+1 медіа" Олександр Ткаченко має намір подати позов проти президента України Петра Порошенка за маніпуляції громадською думкою, тиск на незалежні засоби масової інформації.

"Зараз ви чомусь вирішили, що журналісти на "плюсах" - залякані. Буду вам вдячний, якщо наведете приклади. Наразі, якщо їх не буде, - збираюся подати проти вас позов до суду за маніпуляції громадською думкою і тиск на незалежні засоби масової інформації. Фактів у мене вдосталь", - написав він на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

За його словами, раніше президент просив телеканал підтримати його на виборах у 2014 році, а пізніше намагався отримати контроль над каналом "1+1" - "переважно методами тиску й шантажу".

О.Ткаченко також висловив співчуття своїм колегам з телеканалів "5 канал" і "Прямий", заявивши: редакційна політика негативно вплинула на їхню роботу.

"Хочу вас запевнити, реваншу повернення владного контролю над ЗМІ не буде", - підсумував свою заяву О.Ткаченко.

Як повідомлялося, медіахолдинг "1+1 медіа" у відповідь на заяву глави фракції "Блок Петра Порошенка" Артура Герасимова про намір кандидата в президенти, нинішнього глави держави П.Порошенка подати до суду на телеканал "1+1" заявив, що всі факти журналістських розслідувань підкріплені доказовою базою. Група готова обстоювати свою правоту в судовому порядку.

П.Порошенко має намір подати до суду на телеканал "1+1" через поширення брехні й дезінформації, заявив глава фракції "Блок Петра Порошенко" А.Герасимов.

Як заявив раніше А.Герасимов, "Петро Порошенко вирішив подати до суду на канал "1+1" за систематичну брехню в особливо великих розмірах, за поширення гігантських масштабів дезінформації, що завдають шкоди честі та гідності кандидата в президенти та президента".

Штаб П.Порошенка закликав громадян України ставитися до новин та інших інформаційних продуктів "1+1" з великим застереженням, оскільки там з'являється "дедалі більше політичних замовлень від власника".

"В останні місяці інформаційна політика одного з українських телевізійних каналів зазнала суттєвих змін ... Ідеться про канал "1+1". Власник цього ЗМІ не витримав випробувань четвертою владою ... Він перетворив канал на знаряддя брудних політичних технологій та чорного піару проти одного з кандидатів у президенти, а саме Петра Порошенка. Ігор Коломойський грубо розтоптав базові засади вільної журналістики та свободи слова", - йдеться в заяві А.Герасимова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА