08:14 16.11.2019

Кабмін перевів низку бюрократичних процедур у цифровий формат

1 хв читати
Кабмін перевів низку бюрократичних процедур у цифровий формат

Кабінет міністрів реалізував низку заходів для "оцифровування" бюрократичних процедур і обігу документації, повідомив сайт урядового порталу.

"Онлайн можна буде також відновити втрачені або викрадені посвідчення водія за допомогою он-лайн процедури. Вже незабаром їх можна буде замовити через електронний кабінет водія або через Єдиний державний портал адміністративних послуг. Нові правила поки стосуються посвідчень нового зразка, виданих після 1 січня 2013 року", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, Кабмін схвалив законопроект, який спростить отримання безкоштовної адвокатської допомоги для малозабезпечених громадян. Стосовно нього можна буде звертатися без довідки про доходи. Отримання цієї довідки займає багато часу і вимагає від людей великих зусиль. Проект закону незабаром передадуть до Верховної Ради.

Зазначається, що компенсацію поштових витрат у судових справах для малозабезпечених ввів своїм рішенням Кабінет Міністрів України.

"Воно дозволяє адвокатам отримати відшкодування поштових витрат у справах, де вони надають безоплатну юридичну допомогу малозабезпеченим і соціально незахищеним групам населення. Зокрема, держава відшкодовуватиме витрати на відправлення рекомендованих листів в апеляційних провадженнях, які раніше оплачували самі громадяни. Це покращить якість надання допомоги людям, які не можуть її оплатити", - сказано в повідомленні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за минулий день обстріляли шість громад Сумської області

Армія РФ знову обстріляла Нікопольський район, загинула людина - Дніпропетровська ОВА

"Епіцентр" до кінця року планує завершити будівництво п'яти ТЦ і логістичного комплексу

Кабмін запровадив бронювання постачальників і волонтерів ЗСУ, навчання БПЛА, РЕБ і такмеду та пом'якшив критерії бронювання перевізників

Усі органи держвлади і держпідприємства до 31 грудня зобов'язані забезпечити економію е/е

Кабмін запровадив 50% квоту бронювання поліції, ДСНС і низки інших правоохоронців, давши право на винятки міністру оборони

Кабмін продовжив строки бронювання до року і розширив бронювання дефіцитних ВУС

Мінагрополітики доопрацьовує низку проєктів щодо впровадження земельної реформи

Стратегія розвитку агросектору до 2030 р. передбачає подальшу цифровізацію галузі

На фронті за день було 85 зіткнень, найгарячіша обстановка зберігається на Покровському напрямку - Генштаб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА