09:01 18.06.2020

Кількість заражених коронавірусом в Пекіні за останні сім днів перевищила 150 осіб

2 хв читати
Кількість заражених коронавірусом в Пекіні за останні сім днів перевищила 150 осіб

У Пекіні з 11 червня виявлено 158 інфікованих COVID-19, повідомила медична влада столиці Китаю.

Станом на 00:00 годин четверга основна частина хворих зафіксована в районі Фентай - 113 осіб. Епіцентром поширення інфекції став розташований там оптовий ринок сільгосппродукції "Синьфаді". Інфіковані виявлені також у восьми інших районах Пекіна.

Пекінська газета "Бейцзін жибао" попередила в четвер, що небезпека поширення коронавірусу продовжує залишатися вкрай серйозною.

"Беручи до уваги, що оптовий ринок є найбільшим торговим центром реалізації сільськогосподарських продуктів у Пекіні з великої логістикою, великою кількістю персоналу, його мобільністю, ризик поширення епідемії дуже великий, контроль складний. Не виключено, що зростання кількості нових виявлених випадків захворювання буде зберігатися протягом певного періоду часу", - зазначило видання.

За повідомленнями провінційної влади, нові хворі виявлені в інших регіонах країни, зокрема, в провінціях Чжецзян, Хебей, Ляонін, Сичуань, місті центрального підпорядкування Тяньцзінь. Усі вони тією чи іншою мірою і формою контактували з працівниками ринку "Синьфаді".

Влада столиці назвала ситуацію в столиці "надзвичайно серйозною". У зв'язку з цим в Пекіні з вівторка діє другий рівень реагування на надзвичайні ситуації.

Як повідомлялося, з вівторка введені масштабні обмежувальні заходи. Скасовано тисячі авіарейсів між Пекіном і іншими районами Китаю, введено заборону на виїзд за межі міста автомашин таксі, столична влада закликала всіх жителів відмовитися від "поїздок не першої необхідності" і залишатися вдома, закриті всі початкові і середні школи столиці, учні переходять на дистанційний режим навчання, припинено роботу університетів, всіх розважальних і спортивних об'єктів.

У районі Фентай введений "режим воєнного часу", в мікрорайонах, розташованих поблизу ринку "Синьфаді", введені жорсткі карантинні заходи.

За минулу добу в Китаї виявлені 36 нових випадків зараження коронавірусом, із них 28 хворих в активній формі і вісім безсимптомних носіїв, повідомив Держкомздоров’я КНР на своєму офіційному сайті в четвер.

З активних випадків 24 зафіксовані всередині країни, 21 із них - в Пекіні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Від початку доби було 88 бойових зіткнень, на Покровському напрямку ворог атакував 22 рази за підтримки авіації

Окупанти за добу випустили по Україні 13 ракет і завдали 37 авіаударів із застосуванням 47 КАБів

НБУ планує обмежити Р2Р перекази на час війни 30-ма операціями до 100 тис. грн на місяць

Потрібно більше зусиль і рішучості світових лідерів, щоб російський терор нарешті програв - Зеленський

Рада має намір заборонити під час війни розголошення окремих відомостей із судових рішень

Кількість ворожих атак на фронті зросла до 79, окупанти авіаударами зрівнюють із землею Вовчанськ

Кількість жертв російського ракетного удару по Одесі 29 квітня збільшилася до восьми - у лікарні померла чотирирічна дівчинка

Визначених Укренерго лімітів вистачить Києву 24 травня в середньому на 76% потреб, діятимуть графіки відключень

Рада має намір дозволити банкам розкривати банківську таємницю на запити Мін'юсту і нотаріусів

Прем'єр Греції підтвердив свою участь у Саміті миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА