ua en ru

Новіков: в Україні затриманих військових РФ більше, ніж повідомляють

Новіков: в Україні затриманих військових РФ більше, ніж повідомляють Фото: Ілля Новіков розповів про затриманих бійців ЗС РФ

Йдеться про затриманих військових ЗС РФ під час бойових дій на Донбасі

Адвокат Надії Савченко Ілля Новіков заявляє, що, крім ГРУшників РФ Євгена Єрофєєва та Олександра Александрова, є й інші російські військові, затримані українською стороною під час бойових дій на Донбасі, однак інформація щодо них не оприлюднюється. Про це він повідомив в інтерв’ю "5 каналу".

Адвокат вважає, що Україні краще було б оприлюднювати ці дані, оскільки це збільшило б тиск на президента Росії Володимира Путіна - "звільняйте наших, ви пишете на майках, що ви своїх не кидаєте - так не кидайте, домовляйтеся, робіть обмін, щоб вони повернулися додому".

"Такого тиску немає, і це нам ускладнює нашу справу і зменшує нашу можливість для обміну", - наголосив Новіков.


Захисник також заявив, що не має права коментувати рішення українського суду, яким Єрофєєв та Александров були засуджені до 14 років за ґратами, оскільки тепер є не лише російським, а й українським адвокатом.

"Мене нещодавно було включено до єдиного реєстру адвокатів України. Мені заборонено розмовляти на тему кримінальних справ, в яких я не брав особистої участі", - пояснив адвокат.

За його даними, українська сторона згодна обміняти двох засуджених росіян лише на Надію Савченко. В іншому випадку Єрофєєв та Александров залишаться відбувати покарання в Україні.

Нагадаємо, нещодавно Рада адвокатів України прийняла пропозицію комітету з міжнародних зв'язків Національної асоціації адвокатів України (НААУ) призначити головою представництва асоціації в Москві Іллю Новікова.