17:41 10.07.2018

Суд у справі Кернеса відмовився від дебатів і пішов до нарадчої кімнати

3 хв читати
Суд у справі Кернеса відмовився від дебатів і пішов до нарадчої кімнати

Суддя Київського районного суду м.Полтави Андрій Антонов пішов до нарадчої кімнати для винесення вироку у справі міського голови Харкова Геннадія Кернеса та його охоронців Віталія Бліннікова та Євгена Сміцького.

"Суд пішов до нарадчої кімнати для ухвалення судового рішення", - йдеться в повідомленні, опублікованому на порталі "Судова влада України" у вівторок.

Як повідомляв на своїй сторінці в соцмережі Facebook Г.Кернес, суд вирішив відмовитися від проведення дебатів, оскільки представники держобвинувачення, потерпілі та їхні адвокати не були 7 засідань поспіль.

"У зв'язку із систематичною неявкою до суду сторони обвинувачення, суддя пішов до нарадчої кімнати для ухвалення рішення за моєю справою і справою моїх охоронців. 7 засідань поспіль сторона обвинувачення не була в суді. Не з'явилися і сьогодні. Без них суддя вважає проведення дебатів безглуздим", - написав Г.Кернес.

На його думку, те, що прокурори і потерпілі проігнорували дебати, свідчить про надуманість і необґрунтованість обвинувачення

"Упевнений, що прокурори і псевдопотерпілі не були в суд і не хотіли дебатів лише з однієї причини: вони знають, з чийого і якого саме пальця висмоктані всі звинувачення на мою адресу та адресу моїх охоронців. Тому чекаємо вже остаточного рішення, яке поставить крапку в цій сфабрикованій справі, що тягнеться понад чотири роки. Сподіваюся, рішення буде озвучено найближчим часом. І заявляю ще раз - я ні в чому не винен. І поведінка сторони обвинувачення це підтверджує", - написав Г.Кернес.

Як повідомлялося, починаючи з 2 по 6 липня включно, а також 9 липня дебати у справі переносилися щодня через неявку прокурорів, потерпілих та їхніх представників.

25 січня 2014 року невідомі напали на учасників ходи на підтримку Євромайдану в Харкові. Того ж дня депутат Харківської облради Іван Варченко (ВО "Батьківщина") заявив про викрадення двох активістів Євромайдану - Олександра Кутяніна та Сергія Ряполова "після того, як вони знімали номери автомобілів "друзів Кернеса" біля готелю "Національ". Пізніше відділ зі зв'язків з громадськістю ГУ МВС України в Харківській області повідомив, що інформація про викрадення активістів Євромайдану не підтвердилася.

2 березня 2015 року Г.Кернесу було повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.ч. 2, 3 ст. 27 ч. 2 ст. 127 (катування), ч.ч. 2, 3 ст. 27 ч. 1 ст. 129 (погроза вбивством) КК України та про завершення досудового розслідування.

26 березня 2015 року Генеральна прокуратура передала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо Г.Кернеса і двох його охоронців.

2 квітня 2015 року ВССУ оголосив резолютивну частину постанови про перенесення розгляду справи Г.Кернеса з Дзержинського райсуду Харкова до Київського райсуду Полтави.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна найближчими днями отримає перші снаряди в рамках ініціативи Чехії

Окупанти наростили інтенсивність атак майже по всій лінії фронту

Щоденні атаки росіян Харкова доводять їхню мету стерти з лиця землі друге за величиною місто в Україні, тому потрібна сучасна зброя

Зеленський: Україна очікує на Саміті миру присутності різних держав, націй і континентів, щоб кожен міг проявити своє лідерство в захисті спільних цінностей

Зеленський і Монтенегру обговорили підготовку Саміту миру та кроки щодо наближення завершення вторгнення РФ в Україну

Загинув місцевий житель с. Гаврилівка на Херсонщині внаслідок ворожого обстрілу

У Торецьку в результаті скинутих ворогом трьох авіабомб загинули двоє людей і троє дістали поранення - голова ОВА

Міноборони України не планує розсилати повістки через застосунок "Резерв+"

У Запоріжжі вирішили скасувати безкоштовний проїзд у міському електротранспорті

ВАКС обрав Смирнову запобіжний захід у вигляді застави 10 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА