Євроколію до кордону з Польщею планують почати будувати вже 2020 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євроколію до кордону з Польщею планують почати будувати вже 2020 року

Казна та Політика
896
“Укрзалізниця” планує в поточному році почати будівництво залізниці європейського стандарту з шириною колії 1435 міліметрів від Скнилова до Мостиськи, що поблизу українсько-польського кордону.
Про це повідомив директор зі стратегічного розвитку та інвестиційної політики “Укрзалізниці” Антон Саболевський, передає ЦТС.
За словами Саболевського, будівництво нової залізниці з колією євростандарту дозволить пасажиру сісти в поїзд у Львові і без пересадок дістатися до європейських країн. Інтерес до цього проєкту вже виявили польські та чеські залізничники.
Також представник УЗ нагадав про намір “Укрзалізниці” почати електрифікацію напрямку Ковель-Ізов: “Ми передбачили початок робіт у нашому фінансовому плані на 2020 рік. Якщо КМУ і МІУ підтримають таке рішення “Укрзалізниці”, то в 2020 році почнемо роботи”.
Крім того, він зазначив, що вже оголошений тендер на модернізацію напрямку Долинська-Миколаїв. В “Укрзалізниці” планують електрифікувати цю ділянку до 2023 року, а Миколаїв-Колосівка – до 2024 року.
Нагадаємо, що наприкінці листопада минулого року Євген Кравцов, який очолював на той момент УЗ, заявив, що “Укрзалізниця” може за рік побудувати залізницю з євроколією від станції Скнилів до державного кордону. Це дозволить налагодити рух швидкісних поїздів між Львовом і Краковом, Прагою, Віднем.
В УЗ конкретизували, що в загальному комплексі робіт по проєкту необхідно буде укласти 69,8 км комбінованої колії 1435/1520 мм, побудувати 3,1 км колії 1435 мм, виконати на 58,2 км розширення майданчика землеполотна, провести комплексно-оздоровчий ремонт 9,5 км наявної суміщеної колії і реконструкцію 8 станцій, виконати реконструкцію та модернізацію інфраструктури електропостачання, побудувати інфраструктуру вокзалу станції Скнилів колії 1435 мм
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас