12:08 13.09.2018

МОЗ України нагадало про неможливість допуску невакцинованих дітей до шкіл та дитсадків

2 хв читати
МОЗ України нагадало про неможливість допуску невакцинованих дітей до шкіл та дитсадків

Діти, які не отримали всіх необхідних, згідно з календарем, щеплень вакцин, не можуть відвідувати навчальні заклади.

Відповідного листа МОЗ надіслало головам обласних і Київській міській державним адміністраціям у зв'язку з початком навчального року та нестійкою епідемічною ситуацією в країні.

"Ураховуючи, що ризик масового поширення інфекцій особливо збільшується з початком навчального року, просимо вжити заходів щодо забезпечення рекомендованого ВООЗ обсягу охоплення профілактичними щепленнями або недопущення невакцинованих (за відсутності протипоказань) дітей у заклади освіти", - зазначили в МОЗ, наголосивши, що відповідна вимога передбачена законом "Про захист населення від інфекційних хвороб" (ст.15).

За наявності у дитини протипоказань на підставі медогляду їй надається відповідна довідка, рішення про допуск до освітнього закладу ухвалює комісія лікарів. У деяких випадках, таких як ускладнення епідемічної ситуації, комісія може прийняти рішення про заборону відвідування дитиною без щеплень навчального закладу. Питання про форму навчання для таких дітей вирішують місцеві органи освіти.

У МОЗ наголосили, що нині в Україні спостерігається спалах захворюваності на кір. Так, від початку 2018 року станом на 12 вересня інфіковані 30,744 людей, 13 із них померли. Крім того, загрозливого характеру набуває ситуація із захворюваністю на краснуху, епідемічний паротит, кашлюк, дифтерію, відповідно до чого необхідно забезпечити належний рівень охоплення вакцинацією.

Як повідомлялося, від початку епідемії кору з метою запобігання поширенню захворюваності в кількох регіонах було ухвалено рішення обмежити допуск невакцинованих дітей до навчального процесу. У свою чергу МОЗ заявило, що рішення органів місцевого самоврядування про недопущення до очної форми навчання або тимчасовий перехід на домашню форму навчання дітей, які не отримали обов'язкових профілактичних щеплень, відповідає законодавству і жодним чином не порушує права дитини на здобуття освіти.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Проєкт постанови уряду про діяльність онлайн-сервісів цінових агрегаторів медикаментів буде доопрацьовано

Superhumans Center отримав EUR4,7 млн від МЗС Нідерландів для відкриття реабілітаційних центрів в Україні

До сфери управління МОЗ перейшли вже 16 обласних бюро судмедекспертизи

ТЧХУ надає послуги з ментальної та фізичної реабілітації

Компанія "Байєр" призначила нового керівника фармацевтичного підрозділу в Україні

Медгрупа ADONIS запустила програми реабілітації для демобілізованих співробітників компаній

Делегацію України на 77-му сесію Всесвітньої асамблеї охорони здоров'я очолив міністр Ляшко

Кабмін дозволив використання канабісу в навчальних цілях, науково-технічній діяльності, виробництві ліків для застосування в медпрактиці

АПАУ прокоментувала повідомлення про нібито заборону роботи маркетплейсів

Петиція до Кабміну із закликом не забороняти сервіс Tabletki.ua набрала 25 тис. голосів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА