День фінансів, 25 червня: іпотека 9,99% від ПриватБанку, "бюджетний котел" і МВФ, безпека платежів при оплаті карткою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 25 червня: іпотека 9,99% від ПриватБанку, "бюджетний котел" і МВФ, безпека платежів при оплаті карткою

823
Четвер, 25 червня – цікава дата для нашої країни. Рік тому, 25 червня 2019 року, НБУ повідомив про впровадження купюри номіналом 1000 гривень. Вже з 25 жовтня 2019 року Нацбанк ввів в обіг цю банкноту. Ця подія підштовхнула нас створити тест, який допоможе вам перевірити свої знання і дізнатися більше цікавих фактів про національну валюту. Почати тест 👉 Конституція = гривня = держава: що Ви знаєте про нацвалюту України? 🧐
День фінансів, 25 червня: іпотека 9,99% від ПриватБанку, "бюджетний котел" і МВФ, безпека платежів при оплаті карткою
Бюджетний котел, або на що підуть гроші МВФ. Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль роз’яснив, як саме Україна буде використовувати кредит Міжнародного валютного фонду. Він визнав, що навколо цієї теми відбувається чимало “безпідставних спекуляцій”. Він також нагадав, що, крім МВФ, Україна розраховує на фінансову допомогу інших міжнародних інститутів.
Пільги на комуналку для кожної третьої сім’ї. За словами заступника міністра розвитку громад і територій Наталії Хоцяновської, допомогу від держави на оплату житлово-комунальних послуг отримують майже 34% українських домогосподарств. При цьому 9,9 млн домогосподарств, які не мають права на отримання пільг або субсидій, або не скористалися цим правом, мають борги за житлово-комунальні послуги.
Газовий ринок для населення. З 1 липня українці починають жити в нових реаліях – гарантованої державою ціни на “блакитне паливо” більше не буде, ціну на газ в конфорках диктуватиме ринок, а постачальника можна буде поміняти на іншу газопостачальну компанію, яка запропонує кращий сервіс і нижчу ціну.
Штрафи за перевищення швидкості. Міністерство внутрішніх справ підготувало законопроєкт, щоб сума штрафу за перевищення швидкості була значно більшою. Наприклад, 3400 гривень для тих, хто перевищив більше, ніж на 50 км/год. Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко виступив за те, щоб в Україні було, як у Фінляндії чи Швейцарії, де сума штрафу обчислюється відсотком від доходу.
Іпотека 9,99% ПриватБанку. ПриватБанк з 1 липня 2020 року починає кредитувати в межах Державної програми “Доступне житло під 10%”. Доступну іпотеку можна буде отримати в ПриватБанку на строк до 20 років, початковий внесок позичальника становитиме від 30% вартості житла.
Як убезпечити свої платежі при оплаті карткою. Про це під час вебінару FinUpDate: Випуск 9. розповів директор фінансової компанії “Адеміо” (Monopay.ua) Сергій Козлов. За його словами, є два види шахрайства з онлайн-платежами. Що потрібно робити, щоб убезпечити себе і уникнути втрати грошей таким способом – читайте тут.
А якщо ви з якихось причин не хочете далі користуватися карткою і вирішили її закрити, то картку потрібно повернути, а рахунок закрити. Про це читайте в новому матеріалі Finance.ua – Як закрити кредитну картку 💳
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас