Оплата праці у разі переведення працівників на неповний робочий день — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Оплата праці у разі переведення працівників на неповний робочий день

Особисті фінанси
1798
Під час посилення карантину багато працедавців переводять працівників на роботу в умовах неповного робочого дня або тижня. Таке переведення проводиться за згодою працівника і оформляється наказом по підприємству. Про це пише kadrovik.
У разі незгоди працівника таке переведення повинно проводитись із дотриманням вимог частини 3 статті 32 Кодексу законів про працю України, а саме: «Про зміну істотних умов праці — систем та розмірів оплати праці, пільг, режиму роботи, встановлення або скасування неповного робочого часу, суміщення професій, зміну розрядів і найменування посад та інших — працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці».
Оплата праці:
  • При почасовій системі оплати праці (годинна тарифна ставка / місячний посадовий оклад) оплата праці проводиться за фактично відпрацьований час. Фактично відпрацьований час відображається у табелях обліку робочого часу.
  • При відрядній системі оплати праці — за фактично виконану роботу по відрядних розцінках, встановлених на підприємстві. Кількість (об’єм) виконаної працівником роботи відображається у нарядах на виконання робіт.
У всіх випадках оплата проводиться із обов’язковим додержанням мінімальних державних гарантій в оплаті праці, встановлених Кодексом законів про працю України та Законом України «Про оплату праці» від 24 березня 1995 року № 108/95-ВР (далі — Закон № 108).
Також роботодавець зобов’язаний забезпечити достовірний облік виконуваної працівником роботи і бухгалтерський облік витрат на оплату праці у встановленому порядку.

Довідка Finance.ua:

  • Глава уряду Денис Шмигаль анонсував сім інструментів підтримки галузей, які найбільше постраждали від карантину вихідного дня. Розпочати підтримку за їх допомогою планується уже цього тижня. Будуть діяти «кредитні канікули» для бізнесу в рамках програми «5-7-9», визнання карантину вихідного дня форс-мажором.
  • Як отримати від держави виплату за період самоізоляції читайте тут.

Хочу отримати гроші до зарплати 💸

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас