13:15 18.03.2020

Понад 400 українців, що прибули на кордон з Угорщиною в пішому порядку, потрапили в Україну

2 хв читати
Понад 400 українців, що прибули на кордон з Угорщиною в пішому порядку, потрапили в Україну

Понад 400 українців, які в понеділок і вівторок прибули на українсько-угорський кордон у пішому порядку, змогли потрапити в Україну, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Піший перехід між Угорщиною та Україною заборонено, але нашому посольству в Угорщині та консульству в Ньїредьгазі вдалося спільно налагодити з прикордонниками обох країн ефективний механізм повернення додому - з українського боку приїжджають таксі чи індивідуальні перевізники, угорські прикордонники повідомляють українцям, які чекають на кордоні, вони підсідають у машину, перетинають кордон і повертаються додому. З вечора 16 березня вдалося повернути вже понад 400 українців, і люди продовжують приходити", - повідомив він на своїй сторінці у Facebook у середу.

Кулеба запевнив, що на місці громадянам допомагають українські дипломати.

Крім того, міністр повідомив, що українські громадяни, які застрягли в угорському аеропорту в транзитній зоні через заборону на в'їзд іноземців, після переговорів посольства отримали можливість автобусами дістати додому.

Проте, за словами глави МЗС, залишається проблема на заблокованому австрійсько-угорському кордоні, але посли України в Австрії та Угорщині шукають шляхи її вирішення.

"Частина людей, які не можуть перетнути кордон, перебувають прямо на території Посольства України в Австрії, де забезпечені всім необхідним. На кордон також виїхали наші дипломати, щоб забезпечити громадян їжею та водою", - пояснив він.

Кулеба також повідомив, що МЗС і Міністерству інфраструктури України вдалося відновити транзитний маршрут для товароперевізників з Італії через Словенію.

"Фури, які застрягли в епіцентрі пандемії в Італії, зможуть доїхати додому попри закриті кордони між країнами ЄС", - зазначив він, попросивши суворо дотримуватися визначених для транзиту правил.

Раніше міністр повідомив у Twitter, що 174 громадянина України вилетіли в Україну з Відня бортом авіакомпанії "Австрійські авіалінії".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА