14:38 23.08.2020

Лист Кравчука щодо відповідності постанови Про місцеві вибори Мінським угодам надійшов до ВР і переданий на розгляд комітетам – Разумков

2 хв читати
Лист Кравчука щодо відповідності постанови Про місцеві вибори Мінським угодам надійшов до ВР і переданий на розгляд комітетам – Разумков

Лист голови української делегації в ТКГ в Мінську Леоніда Кравчука до Верховної Ради про відповідність постанови про проведення місцевих виборів Мінським угодам надійшов до Верховної Ради і переданий на розгляд парламентських комітетів, заявив спікер ВР Дмитро Разумков.

"Щодо звернення Леоніда Макаровича: воно справді надійшло до Верховної Ради, якщо я не помиляюся, в п'ятницю Руслан Стефанчук направив його в комітети, комітети розглянуть ці питання", – сказав Разумков журналістам на брифінгу біля будівлі Верховної Ради.

Прогнозувати результати розгляду звернення глави української делегації в ТКГ в Мінську в парламентських комітетах спікер ВР не став.

"Я скажу свою позицію, яку я чув, зокрема, і від багатьох українських високопоставлених чиновників: вибори – це дуже правильно, вибори потрібно проводити на тій території, на якій це можливо. Я вважаю, що це виключне право громадянина за Конституцією. Однак є деякі обмеження: вибори мають бути виборами. Вони мають бути демократичними, вони мають представляти інтереси всіх громадян, які живуть на тій чи іншій території: подобається нам їхній вибір чи ні. Головне – вибори повинні відповідати європейським нормам і бути такими, які не ставитимуть під загрозу життя і здоров'я наших співгромадян", – додав спікер парламенту.

Голова ВР також зазначив, що крім глави делегації в ТКГ, необхідно вислухати і позицію представників інших органів державної влади, які відповідають за мирне врегулювання війни на Донбасі, зокрема керівника Офісу президента Андрія Єрмака.

"Станом на сьогодні ви неодноразово бачили і позицію президента, він про це говорив. Провести вибори на тимчасово окупованих територіях? Я не розумію, як це зробити. Якщо ми говоримо про Тристоронню контактну групу, то варто було б почути позицію і інших представників, зокрема і представників Офісу президента – Андрій Борисович Єрмак відповідальний за цей напрямок. Наскільки мені відомо, ніякої додаткової інформації не надходило. Верховна Рада діятиме виключно в інтересах усіх громадян України, але враховуючи ті специфічні обставини, які дозволяють або не дозволяють проводити вибори на тих чи інших територіях", – сказав Разумков.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко закликав німецьких депутатів до нового формату підтримки України

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА