День фінансів, 3 жовтня: плани щодо "мінімалки", ІТ-рішення за 1 грн від Дубілета, закон про протидію рейдерству — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 3 жовтня: плани щодо "мінімалки", ІТ-рішення за 1 грн від Дубілета, закон про протидію рейдерству

1350
У четвер, 3 жовтня, активно працювала Верховна Рада, але спочатку не про це:
У Мінфіні повідомили, на скільки зросте “мінімалка” в 2020 році. Мінімальна заробітна плата наступного року зросте на 550 грн. Ця цифра вказана в проекті бюджету на наступний рік. Зростання на 13,2 відсотка, при цьому мінімальна зарплата становитиме 4723 грн.
🔥 Finance.ua оновив “Рейтинг мікрофінансових організацій України”. 🏆 В ньому оцінюємо зручність і якість обслуговування в МФО. Цей рейтинг зробили тому, що онлайн-кредити стали досить популярною послугою. МФО зруйнували монополію банків на ринку кредитування. Люди хочуть знати, де можна отримати найякісніше обслуговування. Тому ми і порівняли 56 організацій, а також визначили лідерів.
АМКУ дозволив власнику мережі ProStor купити “Космо”. Антимонопольний комітет України надав дозвіл власнику мережі магазинів з продажу парфумерно-косметичної продукції ProStor Вадиму Тугаю придбати опосередкований контроль над drogerie-мережею “Космо”.
Дубілет анонсував запуск IT-системи за 1 гривню. Кабінет Міністрів ухвалив рішення, яке допоможе зменшити корупцію на митниці. Державі такий крок повинен обійтися всього в одну гривню. Принаймні в цьому переконує міністр Кабінету Міністрів Дмитро Дубілет.
НБУ відзвітував про інтервенції. Все для “згладжування”. Інтервенції Національного банку України з продажу валюти цього тижня становили $200 млн для згладжування тимчасових коливань курсу, спричинених, перш за все, психологічними факторами. Про це повідомили в Національному банку України. У Нацбанку відзначають, що коливання не обумовлені появою нових фундаментальних факторів і викликані, перш за все, психологічними факторами.
А ось, що за сьогодні встигли в Раді:
Закон про концесію. Верховна Рада підтримала у другому читанні та в цілому законопроект № 1046 “Про концесію” для стимулювання та залучення інвестицій. Проект нормує питання концесії, яке зараз регулюється чотирма різними законами. Серед іншого пропонується надання негрошової державної підтримки інвесторам, також передбачено конкурсний відбір концесіонера.
Закон про протидію рейдерству. Схвалено у другому читанні законопроект № 1056-1 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту права власності”, який спрямований на боротьбу з рейдерством. Документом усуваються основні юридичні прогалини, які створюють проблеми власникам нерухомості та бізнесу.
Закон про матеріальну відповідальність військових. Парламент ухвалив у другому читанні законопроект №1225 “Про матеріальну відповідальність військовослужбовців та деяких інших осіб”. Закон визначає підстави і умови притягнення до матеріальної відповідальності військовослужбовців, військовозобов’язаних та резервістів під час проходження ними зборів, поліцейських, осіб рядового і начальницького складу.
Законопроект про столицю. Верховна Рада України в першому читанні схвалила законопроект Про внесення змін до Закону Про столицю. В новині розповідаємо, що зміниться для Києва, якщо документ пройде всі процедури і набуде чинності в нинішній редакції.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас