07:37 23.09.2020

Трамп готовий першим у США випробувати вакцину від COVID-19

2 хв читати
Трамп готовий першим у США випробувати вакцину від COVID-19

Президент США Дональд Трамп згоден, якщо це буде необхідно, першим у країні випробувати на собі вакцину від коронавірусу COVID-19, коли вона буде готова, заявила у вівторок прес-секретар Білого дому Кейлі Макенані.

"Президент вже говорив, що буде щасливий стати і першою в країні людиною, яка зробить цю вакцину, і останньою, в залежності від того, як буде краще для американського народу. Він вважає, що це буде безпечна і ефективна вакцина, і він безумовно згоден випробувати її", - сказала прес-секретар, відповідаючи на питання журналіста.

Відповідаючи на питання про розробки РФ і Китаю, Макенані також додала, що президент "зніме капелюх", якщо інша країна першою створить подібний ефективний препарат. Втім, вона не уточнила, чи готовий він буде зробити собі вакцину, вироблену саме в іноземній державі, а не в Сполучених Штатах.

Також вона зазначила, що, на думку Вашингтона, лідирує зараз вакцина, що розробляється фахівцями з Оксфорда. "Жодна вакцина ще не пройшла третю стадію клінічних випробувань, крім оксфордської", - сказала Макенані.

Вона зазначила, що в США розробляються шість вакцин.

"У нас вже є шість американських вакцин, дві з яких проходять третю стадію клінічних випробувань. Ми розробили їх менше ніж за рік", - наголосила вона.

За її словами, США мають на меті отримати біля 100 мільйонів доз препарату до кінця цього року.

Загальна кількість інфікованих коронавірусом в США, згідно з даними університету Джонса Гопкінса, становить понад 6,8 млн осіб, з яких понад 200 тис. людей померли.

У Великій Британії Оксфордський університет і компанія AstraZeneca розробляє вакцину проти коронавірусу, яка вже пройшла дві стадії клінічних випробувань із трьох.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА