Mercedes інвестує $1 млрд у виробництво EV і акумуляторів у США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Mercedes інвестує $1 млрд у виробництво EV і акумуляторів у США

Фондовий ринок
398
У компанії підтвердили плани щодо виробництва електромобілів і батарей для них в США, пише Electrek. Виробництво буде запущено в Алабамі, де вже працює завод Mercedes, але поки він випускає традиційний транспорт. Щоб фабрика почала виготовляти EV, компанія вкладе в неї $1 млрд.
Повідомляється, що на заводі будуть вироблятися автомобілі нової серії EQ. Це перші автомобілі компанії, які відразу розроблялися як електричні. Компанія представила кросовер з цієї серії рік тому на автомобільній виставці в Парижі. Було заявлено, що він може проїжджати на одному заряді до 500 км, а розганятися до 100 км/год за 5 секунд. До сьогоднішнього моменту було незрозуміло, як, де і якими потужностями компанія буде реалізовувати проект.
Заяву зробив Маркус Шефер, який відповідає в компанії за виробництво і організацію ланцюгів поставок. Він розповів, що інвестиції в $1 млрд дозволять збільшити виробничий потенціал в Алабамі. Так само це є свого роду посланням світові про те, що Mercedes-Benz завжди була і буде на передньому краї найновіших технологій. Він приурочив розширення виробництва в Алабамі до 20-річного ювілею місцевого заводу.
Завод в Алабамі вже випускає кросовери GLE, GLS і GLE Coupé. Фактично новий EQ буде в тому ж класі, тож багато чого для працівників буде звичним. У тому числі тому було вирішено використовувати цей завод для виробництва. Шефер зазначив, що більша частина інвестицій піде на будівництво заводу з виробництва батарей, який розташується поруч з основною фабрикою. За задумом, він випускатиме батареї не тільки для внутрішнього користування, а й поставляти їх стороннім автовиробникам.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас