Міжбанк: чого чекати від курсу перед трійкою вихідних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: чого чекати від курсу перед трійкою вихідних

Валюта
2343
У п’ятницю ситуація на валютному ринку може знову піднести сюрпризи щодо руху курсу протягом дня за рахунок різноспрямованого впливу декількох чинників:
1) П’ятничний ефект в поєднанні з майбутніми трьома вихідними в Україні і в США. Ті з компаній, які вчора не встигли завершити свої валютні операції перед довгими вихідними (субота – понеділок), намагатимуться зробити це в першій половині дня, щоб вже остаточно потім «не зависнути» з товарами і своїми розрахунками практично до вівторка. Це збільшить статистику в перші три години сесії і може за рахунок одночасного виходу багатьох гравців швидко змінювати тренд з курсу на міжбанку. Друга половина торгів (після 14:00) вже буде дуже млявою і малооб’ємною, що дозволить спекулянтам за бажання “поганяти” курс в будь-який бік. З огляду на те, що в США понеділок теж вихідний (День Колумба) – оперативність клієнтів в частині розрахунків по долару сьогодні буде максимальною;
2) Значне зростання ліквідності в банківській системі. Коррахунки банків злетіли на ранок п’ятниці відразу на 14,5 млрд гривень – до 59,2 млрд, що створить певний тиск на валютний ринок. Частина цих клієнтських ресурсів піде на короткі депозити в банках до 15 жовтня, але частина – може вийти і на міжбанк у вигляді нерезидентних купівель валюти після погашень на цьому тижні ОВДП на 6,4 млрд гривень. Ці гривневі ресурси у нерезидентів і здатні швидко підірвати котирування, якщо їх власники вирішать виводити отримані гроші за кордон;
3) Готівковий ринок. Тут поки що йде плавне зниження цінників як купівлі, так і продажу, що працює на користь гривні. Середній спред по долару складає 15-20 копійок, що говорить про те, що власники обмінників поки що не прогнозують стрибків котирувань міжбанку і працюють тільки в форматі “з обороту” .
Але як і вчора – якщо на міжбанку валютні ризики збільшаться – готівковий ринок негайно буде реагувати на ситуацію на торгах підвищенням своїх курсів.
НБУ в разі надлишку пропозиції долара на торгах знову вийде через Matching з його скупкою, чим утримає долар від істотного просідання.
Ми очікуємо на сьогодні коридор по долару в межах 24,35-24,55 гривень при обсягах операцій до $160-180 млн і укладанні до 430 угод.
Котирування готівкового валютного ринку:
Курс долара в банках на 10 ранку: прийом 24,30- 24,60 і продаж 24,65-25,05 гривень.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 24,49 / 24,53
євро – 26,99 / 27,00
російський рубль – 0,378 / 0,379
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас