15:51 28.02.2020

Поліція повідомила про підозру 19 затриманим у результаті сутички в Жмеринській міськраді

3 хв читати
Поліція повідомила про підозру 19 затриманим у результаті сутички в Жмеринській міськраді

Правоохоронці повідомили про підозру 19 особам, затриманим 27 лютого за вчинення хуліганських дій у Жмеринській міській раді, повідомляє прес-служба поліції Вінницької області.

"27 лютого 19 особам, які вчинили протиправні дії у приміщенні Жмеринської міської ради, застосували фізичну силу до поліцейських під час виконання службових обов'язків і до депутатів міськради, оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 96 КК (хуліганство)", - йдеться у повідомленні.

У поліції додали, що затримані перебувають в ізоляторах тимчасового тримання. Наразі слідчі готують клопотання до суду про обрання правопорушникам запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

"Під час затримання правопорушників постраждали співробітники поліції. Станом на ранок 28 лютого до лікарні звернулися 10 поліцейських, чотирьох із них - госпіталізовано", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, поліція відкрила дві справи через сутичку в Жмеринській міськраді та затримала 19 осіб.

Як повідомила прес-служба Нацполіції, нині 19 осіб затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, зокрема лідерів громадських об'єднань "Едельвейс" та "Національні дружини".

Кримінальні провадження розслідують за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 4 ст. 296 (хуліганство) і ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).

У свою чергу "Нацдружини" заявили, що мер Жмеринки "нацькував" тітушок на жителів міста, які прийшли на сесію міськради.

"Усе почалося з того, що в Жмеринській міськраді мали розглядати питання про позбавлення повноважень в. о. міського голови, секретаря міськради Юрія Світлака. Місцеві жителі хотіли прийти на засідання, щоб висловити свою позицію з цього приводу. Зокрема, у них були запитання до мера про кримінальну справу щодо хабарництва у розмірі 250 тис. грн, сумнівних витрат коштів місцевого бюджету та корупційного бізнесу родини Світлака", - йдеться в заяві.

27 лютого приблизно о 11:00 в місті Жмеринці понад 20 невідомих осіб у масках увірвалися в приміщення міськради і намагалися завадити проведенню чергової сесії. До зали, де відбувалася сесія, їх не пропустили поліцейські. Зловмисники кидали каміння та димові шашки, пошкодили вхідні двері і меблі в приміщенні, розбили вікна.

Видання "Діалог" повідомило, що активними учасниками штурму були представники організації "Національні дружини". У цей час у міськраді тривало засідання, його й мали намір зірвати активісти.

На місце приїхали співробітники поліції, вони не дали змоги протестувальникам пробитися до чиновників і депутатів. В результаті 20 осіб затримали і доправили до місцевого відділення поліції. Також на місце приїхали бригади швидкої допомоги, водночас поліція забрала на штрафмайданчик два автомобілі, якими приїхали активісти.

На фотографіях із місця подій видно, що в дверях і вікнах будівлі міськради розбиті шибки, усередині перевернуті меблі. Самі затримані дістали тілесних ушкоджень: у деяких із них розбиті обличчя та порізані руки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рада має намір заборонити під час війни розголошення окремих відомостей із судових рішень

Кількість ворожих атак на фронті зросла до 79, окупанти авіаударами зрівнюють із землею Вовчанськ

Кількість жертв російського ракетного удару по Одесі 29 квітня збільшилася до восьми - у лікарні померла чотирирічна дівчинка

Визначених Укренерго лімітів вистачить Києву 24 травня в середньому на 76% потреб, діятимуть графіки відключень

Рада має намір дозволити банкам розкривати банківську таємницю на запити Мін'юсту і нотаріусів

Активні бойові зіткнення в районах Кліщіївки й Андріївки тривають - ОСУВ "Хортиця"

Прем'єр Греції підтвердив свою участь у Саміті миру

Рада має намір дати можливість засудженим працювати на підставі цивільно-правових договорів

Прем'єр-міністр Норвегії підтвердив участь країни в Саміті миру

Рада має намір розвантажити Київський міський окружний адміністративний суд від накопичених судових справ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА