RU
 

Україна наростила експорт плодів і ягід

Корреспондент.biz,  22 жовтня 2018, 22:16
1
262
Україна наростила експорт плодів і ягід
Яблука українського виробництва експортуються в більш ніж 50 країн

Україна в січні-вересні цього року експортувала плодів і ягід на суму $157 млн, що на 40% більше, ніж в минулому році.

Україна за дев'ять місяців 2018 року експортувала плодів і ягід на суму $157 млн. Це на 40% більше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Про це в понеділок, 22 жовтня, повідомляє асоціація Укрсадпром.

Зазначається, що головними продуктами в цій групі стали волоські горіхи, яких поставлено на $69 млн, заморожені плоди і ягоди - $61 млн, яблука і груші - $10 млн.

"Найпомітнішим в натуральному вираженні виявився зростання експорту волоських горіхів (з 13 тис. тонн за 9 місяців 2017 року до 20 тис. тонн за аналогічний період поточного року), яблук і груш (з 9 тис. тонн до 29 тис. тонн відповідно)", - наголошується в повідомленні на сайті асоціації.

Основним ринком збуту залишився Європейський Союз, поставки в який приносять близько 2/3 всіх валютних надходжень. Також в січні-вересні 2018 року найбільші закупівлі фруктів здійснили Польща ($32,3 млн), Франція ($11,7 млн), Білорусь ($10,9 млн), Туреччина ($10,6 млн), Нідерланди ($8,8 млн), Німеччина ($7,4 млн) і Італія ($7,2 млн).

"Якщо не враховувати імпорт екзотичних для України фруктів (в основному, цитрусових і бананів), за три квартали 2018 року позитивне сальдо зовнішньої торгівлі плодами та ягодами досягло $75 млн", - зазначили в асоціації.

У відомстві додали, що яблука українського виробництва експортуються в більш ніж 50 країн, при цьому закуповуються переважно Білоруссю (43%), Молдовою (20%) і Швецією (10%).

Серед нових напрямків українського експорту асоціація виділяє початок поставок яблук нового врожаю у вересні поточного року на ринки Іспанії, Катару, Кувейту, Саудівської Аравії і ОАЕ.

Нагадаємо, з червня по серпень Україна збільшила експорт заморожених ягід і фруктів на 80%.

Також повідомлялося, що українські виробники використовували 100% обсягу тарифних квот на безмитний експорт в ЄС на низку товарів.


Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.



 

ТЕГИ: экспортплодыяблокиорехигруша
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі
Загрузка...