ua en ru

Луценко заперечує прослуховування журналістів у справі Ситника до рішення суду

Луценко заперечує прослуховування журналістів у справі Ситника до рішення суду Фото: Юрій Луценко (РБК-Україна)

Луценко відповів на звинувачення легалізувати раніше здійснену прослушку журналістів

Слідство у справі про розголошення таємниці досудового розслідування директором НАБУ Артемом Ситником не прослуховувала Наталю Седлецьку та інших журналістів до рішення суду про доступ до їх телефонів. Про це в інтерв'ю "Цензор. НЕТ" заявив генпрокурор Юрій Луценко.

За його словами, слідство запросило доступ до телефону Седлецької, щоб визначити дату зустрічі з Ситником, на якій той зачитав журналістам матеріали прокурору Костянтину Кулику, зокрема розшифровку розмов його цивільної дружини. При цьому оператору необхідно використовувати 14 параметрів, в тому числі мати доступ до дзвінків і повідомлень.

"Я стверджую, що в рамках цього судового рішення ми просимо від "Київстару" тільки одне: час перебування в конкретній "соті". Протягом 17 місяців. Де за цей час були журналісти крім цього місця - нас не цікавить. Я також категорично заперечую, що ми вже когось слухали, а зараз нібито лише хочемо легалізувати. Слідство не цікавить нічого з їх журналістської діяльності, тільки дата перебування в приміщенні, де сталося розголошення негласних слідчих дій", - додав Луценко.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що ГПУ отримала доступ до телефонами ще двох людей, крім Седлецької.

Зазначимо, директор НАБУ Артем Ситник не виключає свого затримання у справі про розголошення прослушки цивільної дружини Кулика.