14:58 26.10.2018

Більшість українців вважають боротьбу з корупцією в країні безуспішною, але позитивно оцінюють роботу НАБУ

2 хв читати
Більшість українців вважають боротьбу з корупцією в країні безуспішною, але позитивно оцінюють роботу НАБУ

Більшість українців вважають невдалою боротьбу з корупцією в країні, найгірше оцінюють роботу судів і найкраще - роботу Національного антикорупційного бюро України (НАБУ), свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного Центром досліджень і комунікацій Active Group.

Згідно з даними опитування, відповідаючи на запитання про те, "як ви оцінюєте боротьбу з корупцією в Україні", лише 1% респондентів сказали, що вона успішна, тоді як 27,1% опитаних оцінили боротьбу з корупцією як "скоріше неквапливу", 21,6% - як "зовсім неквапливу", а 27,4% респондентів впевнені, що Україні взагалі не здійснюється боротьба з корупцією.

Водночас, як продемонструвало дослідження, українці схильні позитивно оцінювати роботу НАБУ: 37% позитивних оцінок проти 12,3% негативних. Найгірше респонденти оцінили роботу судових інстанцій: 6,1% позитивних оцінок проти 31,1% негативних.

Також опитування довело, що понад третини українців нічого не знають про конфлікти антикорупційних органів - 34,6%, тоді як чули про це 36,4%, а володіють інформацією про те, що відбувається, 29%.

Відповідаючи на запитання про те, яка причина таких конфліктів, 3,4% зазначили, що це є свідченням реальної боротьби з корупцією, тоді як 22,1% вважають, що антикорупційні органи сперечаються за повноваження, а 20,9% респондентів вважають, що антикорупційні органи конфліктують через корупційні потоки.

Стосовно довіри, поліції повністю довіряють 4,2% опитаних, скоріше довіряють - 23,5%, швидше не довіряють - 38,6% і зовсім не довіряють поліції 21,1% респондентів.

Оцінюючи створення Державного бюро розслідувань (ДБР), 6,9% респондентів висловили дуже позитивне ставлення, 25,5% - скоріше позитивне, тоді як 10,8% опитаних оцінили факт створення ДБР швидше негативно, а 20,7 - загалом негативно.

Дослідження тривало з 5 по 7 жовтня в рамках проекту "Національний омнібус". Опитано 2 253 респондентів, похибка вибірки не перевищує 2,1%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Початковий імпульс російського наступу в Харківській області стримав український опір - британська розвідка

Прикордонники збили російський дрон у Миколаївській області - Держприкордонслужба України

Кількість загиблих у Харкові зросла до 14 - голова ОВА

Росіяни вночі обстріляли Чорнобаївку, постраждала жінка - Херсонська ОВА

У найближчі дві доби в Україні переважно без опадів, на півдні короткочасні дощі - Укргідрометцентр

Кількість загиблих від авіаударів РФ по гіпермаркету в Харкові збільшилася до 13 осіб - Офіс генпрокурора

Українські захисники відбили загрозу прориву військ РФ на Харківському напрямку - Генштаб ЗСУ

У Вінницькій та Харківській областях удари РФ призвели до пошкодження газорозподільних мереж - Міненерго

Польща піднімала авіацію через інтенсивні ракетні атаки РФ по регіонах України

Зеленський закликав Байдена і Сі Цзіньпіна взяти участь у Саміті миру: Ми не хочемо, щоб Статут ООН згорів, як книги у знищеній ракетами РФ харківській поліграфії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА