09:09 19.10.2019

Тату і солярій заборонять дітям в Естонії

2 хв читати
Тату і солярій заборонять дітям в Естонії

В Естонії новий законопроект про здоров'я народонаселення, який мають намір ввести в дію з 1 вересня 2020 року, передбачає заборону надавати неповнолітнім послуги солярію і робити татуювання.

"Було б безвідповідальним вирішувати цю практику, коли у дітей є доступ до цих послуг і коли результати наукових досліджень показують, що ці послуги тягнуть за собою ризики для здоров'я", - заявив міністр соціальних справ Естонії Танель Кийк, слова якого наводить агентство BNS.

Він послався на міжнародні дослідження, які показали, що чорнила для татуювання містять канцерогенні сполуки, і чим раніше людина піддається впливу цих речовин, тим більша ймовірність розвитку раку протягом життя.

"Також науково доведено, що використання солярію в молодому віці збільшує ризик розвитку меланоми", - зазначив Кийк.

Міністерство соціальних справ Естонії направило новий законопроект про здоров'я народонаселення на узгодження іншим міністерствам і партнерам. Передбачається, що закон про здоров'я народонаселення, який діє з 1995 року, буде замінений у повному обсязі, повідомляє відомство.

"Новим законом будуть встановлені принципи захисту здоров'я населення і уточнені обов'язки різних установ і сторін у забезпеченні безпечного і підтримуючого середовища для народонаселення. Загальне розуміння цих принципів дозволить нам, як суспільству, рухатися в бік майбутнього, де наші люди житимуть довше здоровими, де покращиться якість життя, буде менше нерівності, а наші діти будуть краще захищені від ризиків, пов'язаних зі здоров'ям", - сказав Кийк.

На підставі закону про здоров'я народонаселення, серед іншого, діють вимоги щодо середовища і харчування для дитячих садків, шкіл та закладів піклування. Є також вимоги, наприклад, щодо електромагнітних полів, косметичних засобів, косметичних послуг і басейнів.

Законопроектом також будуть модернізовані завдання місцевого самоврядування в сфері здоров'я народонаселення.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Астронавт Аполлона-8 Вільям Андерс загинув в авіакатастрофі

У Херсонській області окупанти атакували машину "швидкої допомоги"

Від початку доби на фронті відбулося 67 бойових зіткнень, більше половини з них - на покровському та курахівському напрямках

Україна та ЄС ґрунтовно обговорили текст проєкту безпекової угоди

Зеленський заявив про наявність домовленостей із партнерами щодо додаткових систем ППО для України

Унаслідок ворожих ударів по Хотімлі одна людина загинула, двоє поранених

Російській армії не вдалося реалізувати їхню Харківську операцію - Зеленський після розмови з Сирським

Понад 110 зразків автотехніки допущено до експлуатації в ЗС України з березня 2022 року - Міноборони

Єрмак обговорив з міністром оборони Італії ситуацію на фронті

Кожен власник зруйнованого житла за кілька тижнів зможе подати заяву до Реєстру збитків

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА